Problema parcărilor în Râmnicu Vâlcea persistă și soluțiile administrației îi satisfac doar pe câțiva locuitori

Nu este nimic nou în materie de problema parcărilor din municipiu. Multe persoane fizice au depus plângeri la primărie legat de faptul că nu au unde parca pe strada unde au reședința. După modificările aduse de Consiliul Local, locuitorii orașului se pot abona lunar cu scopul de a folosi o parcare publică a orașului. Mulți și-au făcut acest tip de abonament, însă nu au unde parca și lasă mașinile pe carosabil sau în alte zone care nu sunt destinate pentru parcare. Prin urmare, primesc amenzi chiar dacă au plătit pentru dreptul de a parca.

Pe de altă parte, cu instaurarea noului sistem de parcare cu plată, unele persoane mai vârstnice nu se pot adapta la parcarea prin SMS. Alții nu au acel tip de abonament realizat pe cartelă care îți permite să plătești prin telefon. Mai multe parcometre amplasate în zonele cu parcare publică ar rezolva problema, însă nu sunt suficiente pentru a aproviziona cererea deocamdată.

Administrația locală a orașului transmite că a recepționat unele cereri pentru instituirea de parcări de reședință și că s-a rezolvat pentru 7 zone de acest fel. În prezent, mai adaugă administrația, sunt 58 de cereri cu același scop.

„Şapte parcări aflate între blocuri din diverse cartiere ale Râmnicului au primit în acest an statut de parcări de reşedinţă în urma solicitării făcute de asociaţiile de proprietari, numărul acestora ajungând astfel la 58 în întreg oraşul.

Creşterea interesului pentru acest tip de parcare – bine delimitată de blocuri de locuinţe, în care pot parca doar proprietarii de autoturisme ce locuiesc în acele imobile şi doar pe baza unui ecuson a cărui emitere costă 20 de lei/an şi care se prelungeşte anual pentru o taxă de doar 8 lei – a fost determinată şi de recenta modificare legislativă locală ce permite ca solicitarea de instituire a regimului de parcare de reşedinţă să poată fi făcută de majoritatea (şi nu de unanimitatea, cum era anterior) asociaţiilor de proprietari din zonă. Alte 10 cereri de stabilire a unor parcări de reşedinţă sunt în lucru la departamentul de resort din cadrul Primăriei municipiului.” a transmis primăria municipiului Râmnicu Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *