La Voineasa, proiecte importante de investiţii, în aşteptarea finanţării

Gabriel Năstăsescu: „Sunt revoltat fiindcă proiectele noastre zac în sertare, iar noi primim doar promisiuni”

La Compania Naţională de Investiţii, administraţia locală din Voineasa are depuse proiecte pentru reabilitarea căminului cultural şi construirea unei săli de sport de foarte mult timp, cu speranţa obţinerii fondurilor necesare. După ani de aşteptări şi promisiuni CNI a transmis primăriei în această perioadă o adresă prin care înştiinţează că obiectivul de investiţii solicitat se va realiza în corelare cu alocările bugetare destinate subprogramelor din cadrul programelor naţionale de construcţie de interes public. 

Cu alte cuvinte primăria mai are de aşteptat, nu se ştie câţi ani, se cunoaşte doar că proiectul este în aşteptare, în lista de sinteză privind finanţarea. Pentru celălalt proiect, care reprezintă construirea unei săli de sport pentru copiii acestei localităţi, primarul Gabriel Năstăsescu are aceeaşi poveste: „Nu ştiu de ce ne pun să depunem proiecte, de ce ne pun să cheltuim banii, fiindcă toate aceste documentaţii costă bani. Mai grav, timpul trece şi trebuie să actualizăm aceste documentaţii, ceea ce înseasmnă din nou bani. Pentru sala de sport avem proiectul în lista de sinteză de peste doi ani şi, în tot acest timp am fost doar plimbaţi pe drumuri. Sunt revoltat fiindcă şi copiii din Voineasa au nevoie de o sală de sport şi întreaga comunitate de un cămin cultural conform cerinţelor actuale, iar proiectele zac în sertare de ani de zile, ni se fac numai promisiuni. Cu toate acestea eu nu mă las, voi merge în continuare la Bucureşti să îi stresez până când văd aceste proiecte finanţate, altă soluţie nu am şi nici nu văd”, a precizat primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.  

Pentru proiectele depuse pe Programul Anghel Saligny primarul a primit clarificare prin care se solicită rectificarea devizului pentru o eroare de 0,001 bani la proiectul pentru asfaltarea drumurilor comunale: „Avem două proiecte depuse pe acest PNI: extinderea reţelei de canalizare în staţiunea Voineasa şi asfaltări de drumuri de interes local pe o lungime de 4,3 kilometri. Ambele proiecte au valori destul de mari: 12 milioane de lei este cel pentru asfaltarea drumurilor şi 12 milioane de lei este proiectul pentru reţeaua de canalizare, în total 24 de milioane de lei. Ne-au cerut clarificări pentru 0,001 bani la proiectul pentru asfaltarea drumurilor. Asta înseamnă proiect de hotărâre prin Consiliul Local şi toate documentele refăcute. Îl modificăm, îl punem din nou în platformă, îl trimitem şi terminăm povestea. Cert este că abia aşteptăm să ni se aloce banii necesari pentru a demara lucrările. Oamenii nu mai au răbdare, au nevoie de apă, canalizare şi asfalt pe drumuri”, a precizat primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *