Egalul care nu ajută pe nimeni

Minerul Costești și Viitorul Dăești au remizat vineri, pe modernul Stadion Brothers Sport Hub, scor 2-2, un rezultat care nu ajută însă niciuna dintre cele două echipe vâlcene (FOTO: Dan Lixandru).

Partida dintre cele două echipe vâlcene a fost una mult mai echilibrată decât se aștepta, asta pentru că Minerul Costești a arătat, pentru prima dată de la promovare, ca o echipă de Liga a III-a.

Dăeștiul nu a jucat nimic în prima repriză, una în care ”lanterna roșie” Costești a fost mai prezentă în joc. Berescu a avut prima ocazie, dar a reluat peste poartă din poziție bună. Venit de la Horezu, Răzvan Dinu a deschis scorul în minutul 33, după ce a reluat în plasă din 12 metri o minge respinsă de portarul Păușescu. Minerul a fost la un pas de 2-0 la ocazia lui Neacșu, dar Cr. Munteanu a respins în ultimul moment. Abia în ultimul minut al reprizei, Dăeștiul a început să își arate colții și Vasile a scăpat singur, dar a fost blocat de portarul D. Vlădoi. La ultima fază, Șerban l-a lansat excelent pe Adi Popa și antrenorul-jucător, scăpat singur, a adus egalarea. Berescu a fost aproape de gol în minutul 48, dar Păușescu a apărat bine.

În minutul 58, R. Dinu l-a găsit excelent pe Berescu și atacantul gazdelor a readus Costeștiul în avantaj. Viitorul a încercat să preseze, dar abia în ultimul sfert de oră a devenit periculoasă. Mai întâi, Vasile și Samson au ratat situații bune. Apoi, în minutul 76, la o fază încâlcită în careu, G. Neacșu l-a ținut pe Vasile și s-a dictat penalty și cartonaș roșu pentru fundașul Minerului. Florian Pîrvu a transformat lovitura de pedeapsă pentru 2-2 și Dăeștiul a avut un sfert de oră superioritate numerică.

Ceapă putea aduce victoria în minutul 83, dar lovitura sa de cap a lovit bara. S-a terminat 2-2, un rezultat care nu ajută niciuna dintre echipe. Dăeștiul a ratat șansa să revină pe primul loc și este în scădere de turație, cu doar un singur punct din cele două jocuri. Minerul rămâne țintuită pe ultimul loc, la 10 puncte de locul 8, primul care asigură menținerea, cu șanse minime de supraviețuire.

Minerul Costești – Viitorul Dăești 2-2 (1-1)

Stadion Brothers Hub, spectatori 250

Au marcat: Răzvan Dinu (32), Ioan Berescu (58) / Adrian Popa (45), Florian Pîrvu (77 – penalty)

Eliminat: G.Neacșu 76

Viitorul: Păușescu – Samson, Pîrvulescu, Cr. Munteanu, Șerban – Ov. Popescu (Thiago Garcia 55), Pîrvu – Vasile, Ad. Popa, Mitru (Fierbințeanu 77) – Cioablă (Ceapă 46).

Minerul: D. Vlădoi – Miroiu (C.Păun 77), G.Neacșu, Bornea, Roșianu (Al. Diaconescu 88) – B. Zamfirescu, Trașcă –  Șt.Pufu, Horumbă, R. Dinu – Berescu.

Denis Vlădoi: ”Cât avem șanse, sperăm!”

Portarul Costeștiului, Denis Vlădoi a făcut un meci bun, contribuind la surpriza de pe Brothers Sport Hub. ”Am jucat neașteptat de bine, am condus de două ori, puteam să și câștigăm. Este un punct de moral pentru noi. Atâta timp cât sunt șanse matematice, sperăm în salvare. Echipa arată o altă față în comparație cu turul, vrem să strângem cât mai multe punte, astea ne-am propus și dacă se poate, să ne și salvăm” a spus Vlădoi jr.  Denis este acum pentru prima dată în echipă cu tatăl său, după ce au fost adversari anii trecuți. ”Este bine cu tatăl meu în echipă. Acasă nu vorbim despre fotbal, doar la antrenament” a glumit portarul Costeștiului.

Marius Vlădoi: ”Jocul bun ne dă încredere”

Antrenorul echipei Minerul Costești, Marius Vlădoi este convins că vor veni și victoriile, după jocul bun cu Dăești. ”Am avut 9 jucători noi, față de tur au rămas doar Pufu și Dede, am avut și defensiva improvizată, pentru că Rizea este accidentat, iar Nicolaescu este suspendat. Pe noi ne ajutau trei puncte, dar a picat acel penalty, am jucat cu improvizații pe fund, am fost egalați pe două faze care nu anunțau nimic. Am jucat bine, nu am stat să ne apărăm, am avut ocazii. Mergem înainte, jocul ne dă încredere, sunt convins că vor veni și victorii. Dacă aveam acest lot din vară și jucăm aici, pe Brothers Sport Hub, era cu totul altceva” a spus Marius Vlădoi.

Adi Popa: ”Drumul acesta nu duce spre performanță”

Antrenorul-jucător de la Viitorul Dăești, Adrian Popa este dezamăgit de evoluția slabă a echipei sale, care nu a arătat ca o candidată la promovare. ”A fost o evoluție slabă, cu multe greșeli, o lipsă de atitudine, nu meritam să câștigăm. Nu am avut un joc consistent, dar pe final am avut ocazii mari de marca. Egalul nu ajută pe nimeni. Au fost multe probleme în jocul nostru, trebuie să ne trezim cu toții, dacă continuăm pe acest drum, acesta nu duce spre performanță! Sunt motive de îngrijorare,  trebuie să ne revenim. Se simte și lipsa jucătorilor accidentați, sunt jucători de valoare, care contau. Sperăm să ne regăsim ritmul și să obținem rezultate bune” a spus antrenorul-jucător Adrian Popa.

Vlad Mocioacă vrea să impresioneze la naționala Under 20

Convocat în premieră la lotul național Under 20, Vlad Mocioacă își propune să lase o impresie pozitivă selecționerului Bogdan Lobonț. România Under 20 are programate două meciuri de pregătire, cu Norvegia, pe 24 martie, la Ploieşti,  dar şi cu Elveţia, pe 28 martie, în deplasare.

”Sper să debutez la Naționala Under 20, sunt bucuros că am fost convocat și sper să îmi fac treaba bine acolo. Mereu am fost în vizorul loturilor naționale, am avut peste 10 convocări la Under 15, 16 sau 17, am avut rezultate bune la Dăești și cred că meritam convocarea la Under 20, care este mai aproape de fotbalul de performanță. Momentan vreau să promovez cu Dăeștiul și văd ce va mai fi din vară” a spus Vlad Mocioacă.  La doar 16 ani, Vlad a debutat în echipa de seniori a Rapidului, iar la 17 ani a jucat în Liga 2, la Sportul Snagov.

Rezultate etapa 17:

CSM Alexandria – Petrolul Potcoava 1-0

Minerul Costești – Viitorul Dăești 2-2

CSM Slatina – Vedița Colonești 1-1

Flacăra Horezu – Universitatea Craiova II 0-0

ACSO Filiași – Sporting Roșiori

Clasament:

1. CSM Slatina                          17    12      4        1        40 – 9                 40

2. Viitorul Dăești                       17   12      2        3        30 – 14               38  

3. CSM Alexandria                    17   10      2        5        27 – 17              32  

4. Vedița Colonești                     17   8        3        6        23 – 23              27

5. Sporting Roșiori                      16    6        5        5        24 – 22              23  

6. ACSO Filiași                             16   6        3        7        24 – 26             21  

7. Petrolul Potcoava                     17   6        3        8        22 – 26             21  

8. Universitatea Craiova 2            17   4        3        10      23 – 23           15  

9. Flacăra Horezu                         17   4        3        10      14 – 31            15  

10. Minerul Costeşti                     17   1        2        14      13 – 49            5   

Etapa viitoare, 26 martie:

Sporting Roșiori – Flacăra Horezu

Universitatea II Craiova – CSM Slatina

Vedița Colonești – Minerul Costești

Viitorul Dăești – CSM Alexandria

Petrolul Potcoava – ACSO Filiași

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *