Vâlcea iese din impas

SCM Rm. Vâlcea a câștigat clar duminică, la Brăila, 32-27, cu Dunărea, în meci contând pentru etapa 19 din Liga Florilor.

Venite după două eșecuri consecutive în campionat, cu CSM București și Măgura Cisnădie, roș-albastrele aveau mare nevoie de o victorie la Brăila, care să le mențină în lupta pentru locul 3 și calificarea directă în ediția următoare a Ligii Europei.

SCM a început bine meciul și a condus cu 3-0 în minutul 5, dar Dunărea a revenit imediat și a trecut în avantaj, 4-3 (minutul 8). După o perioadă echilibrată, Vâlcea s-a distanțat din nou pe tabelă, 10-7 în minutul 17, dar nu a reușit să se desprindă în perioada de dublă superioritate. Pe teren a revenit după două luni de absență și extrema dreapta Yevheniia Levchenko, refăcută după o operație la mână. La pauză, echipa vâlceană a condus cu 15-13.

Nikolic a făcut diferența în startul părții secunde și Vâlcea s-a desprins la 22-17 în minutul 41. Brăila a avut ocazia să se apropie la două goluri, dar a ratat două aruncări de la 7 metri, care i-a tăiat elanul. Elghaoui a fost de neoprit și SCM s-a desprins la 28-21 în minutul 50. Astfel, finalul a fost fără emoții pentru trupa lui Bent Dahl, care s-a impus cu 32-27. Nikolic a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, dar de la Vâlcea s-au mai remarcat și portarii Roch și Hosu, Elghaoui, Gorshenina și Lupei.

În clasament, Vâlcea este pe locul 4, cu două puncte sub ocupanta locului 3, Măgura Cisnădie, dar SCM mai are de disputat și restanța facilă cu ultima clasată, CSM Deva. Echipa noastră are acum prima șansă să prindă medaliile de bronz la finalul campionatului.  

Pentru echipa vâlceană urmează miercuri, 23 martie, jocul de cupă, din deplasare, cu Dacia Mioveni.  Apoi, duminică, 27 martie (ora 15.00), în Sala Traian, SCM va juca manșa tur din sferturile EHF European League, cu Ikast (Danemarca).

 Dunărea Brăila – SCM Râmnicu Vâlcea  27-32 (13-15)

Dunărea: Araujo 8 (2), Rodrigues 7 (2), Tamires 6, Sazdovska 3, Mihai 2, Coteț 1.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *