La Buneşti se lucrează la reţeaua de gaze naturale: primii 3 kilometri sunt în grafic

Printre investiţiile aflate în derulare, la Buneşti se află branşarea localităţii la reţeaua de gaze şi introducerea reţelei în toată localitatea, dar şi continuarea modernizării drumurilor de interes local prin reasfaltare:

„La gaze se lucrează de zor şi vrem să terminăm mai repede, fiindcă sunt cereri din partea cetăţenilor, iar eu am promis că fac acest lucru. Lucrările au început cu bani din bugetul local şi s-a introdus conducta pe o lungime de aproximativ 3 kilometri. Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării pentru accesarea fondurilor prin programul „Anghel Saligny”, fiindcă este extrem de costisitor, iar vestea bună este că acum s-a deschis şi această linie de finanţare pentru astfel de proiecte. Speră că Dumnezeu va fi alături de noi, să primim finanţare pentru acest mare proiect, fiindcă este printre primele cereri aprobate. Aşa cum am spus, proiectul este în plină execuţie, prima tranşă de bani pe care am făcut-o către constructor s-a realizat în luna decembrie, urmează cea de-a doua. Lucrările au început din punctul Răpăneşti, dar, începând de la 1 aprilie ne-am propus să înceapă lucrările pe drumul naţional, pe ambele laturi. Oamenilor nu le vine să creadă, îşi fac planuri. Chiar dacă preţurile s-au majorat, gazul este o investiţie aşteptată”, a precizat primarul localităţii Buneşti, Viorel Radi. 

Reţeaua de gaze se va extinde în întreaga localitate pe o lungime de 27 de kilometri. Proiectul este depus la Ministerul Dezvoltării, prin programul guvernamental Anghel Saligny, unde administraţia locală a mai depus şi un proiect pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 11 kilometri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *