Primarul localităţii Şirineasa a pus gând rău infractorilor: montează camere video de supraveghere în toată localitatea

Primarul din Şirineasa are în plan să stârpească ilegalităţile care se petrec în localitate. În acest sens, la Şirineasa se vor monta camere video mobile de supraveghere pe fiecare ulicioară din comună, mai ales în zonele cu probleme din localitate. Ion Streinu are această idee, de a monta camere de supraveghere video fiindcă bunul simţ i-a părăsit pe cetăţenii care aruncă gunoiul la întâmplare fără să le pese de eforturile pe care semenii lor le fac pentru a păstra comuna curată: 

„Sunt supărat pentru faptul că, deşi am creat locuri special amenajate pentru strângerea gunoiului, sunt cetăţeni care le aruncă în locuri nepermise şi mai ales pe marginea pădurilor. În acest sens vom monta camere de supraveghere pe fiecare ulicioară, mai ales la marginea satelor, în locurile unde se aruncă gunoiul. Atunci voi avea situaţia sub control, îl voi vedea pe fiecare când intră în localitatea noastră şi aruncă gunoiul. Camerele de supraveghere le voi activa inclusiv pe telefon, pentru a avea tot timpul zona sub supraveghere atât eu, cât şi firma care va avea mentenanţa acestui serviciu de supraveghere 24 din 24 de ore. Mie nu îmi plac lucrurile de mântuială, fiindcă puteam de mult să pun două sau trei camere, dar nu aveam nici un rezultat. Mai bine am aşteptat, iar acum avem fondurile necesare şi voi pune în toată localitatea camere de supraveghere performante, pentru a vedea perfect persoanele certate cu legea. Am crezut că pot rezolva toate problemele prin discuţii, dar nu se poate în totalitate. Şi mai ştiu un lucru: cetăţenii acestei localităţi sunt oameni de omenie, însă cei care traversează localitatea aruncă gunoiul de pe geamul maşinii, iar pe aceştia îi vom identifica după ce vom monta aceste camere de supraveghere. Mai mult, sunt cetăţeni din alte localităţi care vin special şi aruncă gunoiul la noi în localitate. Toate aceste obiceiuri vor lua sfârşit. Oamenii din localitate sunt oameni harnici, de omenie, care îşi cunosc drepturile şi obligaţiile, iar eu recurg la astfel de măsuri fiindcă ele sunt legi pe care trebuie să le respectăm cu toţii. Toţi cetăţenii din localitate plătesc taxa de salubritate conform numărului de membri trecuţi în rolul agricol, cu excepţia celor care fac dovada că sunt plecaţi din localitate. Am mai spus-o şi o spun: eu nu ţin de scaunul de primar, dar aş vrea ca, atunci când voi pleca din primărie să vină cineva care să respecte aceste principii”, a punctat primarul din localitatea Şirineasa. 

Măsuri drastice au fost luat inclusiv înainte de campania electorală fiindcă aşa a trebuit, ne spune primarul, chiar dacă mulţi îi spuneau ca o să piardă din electorat, dar, culmea, Ion Streinu a câştigat un nou mandat cu un procent covârşitor, semn că oamenii apreciază faptul că la Şirineasa se face o altfel de administraţie, punând accent pe legalitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *