Elena Udrea a vrut să o „comită” din nou, dar bulgarii au prins-o

Claudia ŞCHIOPU

Elena Udrea face parte dintr-o bucată a istoriei recente a acestei ţări în care primii oameni din stat furau. Pentru asta este condamnată definitiv şi cu executare Elena Udrea, alături de alte personaje din acest dosar: pentru că au furat. Nu cred că mai sunt multe de discutat, în sensul că această „doamnă” trebuie să suporte consecinţele faptelor sale. Ce este trist în toată această poveste este faptul că durează atât de mult până când în România un politician corupt până în măduva oaselor primeşte o sentinţă definitivă şi că se va încerca recuperarea prejudiciului în valoare de 4 milioane de euro abia după mai bine de şapte ani se la faptă, deşi aceasta este o sumă astronomică pentru orice cetăţean obişnuit.

Elena Udrea a devenit puşcăriabilă în această ţară fiindcă acesta este decizia definitivă a instanţei, o decizie împotriva căreia „mâna dreaptă a lui Traian Băsescu” s-a luptat mulţi ani, a făcut tot ce era posibil şi imposibil din punct de vedere juridic să blocheze dosarul acesta sau să-l amâne, iar la final a încercat pur şi simplu să fugă. 

Orice om moral, aşa cum pretindea că este această doamnă şi cu conştiinţa curată nu fuge, stă să suporte consecinţele faptelor sale. Indiferent ce spune acum această doamnă, este o persoană dată în urmărire generală pentru că a refuzat să meargă la închisoare în urma unei sentinţe definitive pe care a şi contestat-o pe o cale extraordinară la CCR, şi tot definitivă a rămas.

Elena Udrea este recidivistă şi a fost prinsă de bulgari când încerca să treacă din Bulgaria în Grecia, intenţionând să fugă din nou din ţară. A fost o perioadă când această doamnă a fost „moţul politic” într-o Românie unde i se ploconeau toţi politicienii. Ani de-a rândul Udrea a fost o persoana care hotăra lucrurile în România, începând cu numirea procurorului şef al DNA, procurorului general, cum se făcea „treabă”, cum se făceau alianţele, cine era şef la PDL şi unde mergeau banii pentru dezvoltarea ţării. În 2010 a fost înscăunată neoficial de „tutorele” de la Cotroceni pentru a deveni şefa banilor, stăpâna partidului, Emil Boc fiind formal şef al PDL. Unora ar trebui să le fie acum ruşine de elogiile deşuchiate aduse pe scenă la acea dată, de osanalele şi omagiile cu salivă către prima doamnă, stăpâna politicii din România. Din păcate, fascinaţia corupţiei la umbra scutului doamnei Udrea era un stimulent, fiindcă nicăieri nu găsim mai mulţi ipocriţi decât în politica din România.

Greşeala clicii lui Băsecu, şi, implicit, a Elenei Udrea este aceea că s-au crezut invincibili multă vreme. Elena Udrea reprezenta atunci statul şi era interfaţa lui Traian Băsescu, a partidul în teritoriu. Până când, la un moment dat a început să li se înfunde, şi ne uităm acum la o Elena Udrea încătuşată la doar câteva zile de când Băsescu îşi caută apartament. Sperăm că statul român va face tot posibilul ca femeia să îşi ispăşească pedeapsa şi să ajungă în spatele gratiilor după ce o instanţă supremă a statului român a constatat, fără drept de apel, că este vinovată.

Elena Udrea a fost unul dintre cei mai puternici oameni din statul român, tăia şi spânzura în perioada în care Traian Băsescu era preşedinte. Nu era numire făcută în statul român fără ca Elena Udrea să nu o încuviinţeze, iar astăzi nu are tăria de caracter să înfrunte consecinţele faptelor sale. După mai bine de 7 ani povestea a luat sfârşit. Să nu îşi imagineze cineva că dacă este linişte înseamnă că ne-am transformat peste noapte, deodată, pocnind din degete, într-un stat cinstit, unde fiecare îşi face treaba. Aşa cum birocraţia nu a dispărut din această ţară, aşa cum autostrăzile nu au apărut, aşa cum tratamentul pe care cetăţeanul român nu îl primeşte când are nevoie de medici buni, tot aşa nici corupţia nu a dispărut: este acolo. Toate acestea sunt legate într-o mare măsură, atâta timp cât vom avea în poziţii cheie politicieni care nu se pricep, care nu sunt profesionişti, pe care nu onestitatea îi pune să îşi facă treaba. Atâta timp cât lucrurile acestea nu le vom sancţiona din faşă, putem fi siguri că marea corupţie va fi în continuare acolo. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *