Vâlcea se impune lejer la Mioveni

SCM Rm. Vâlcea a câștigat lejer sâmbătă, în deplasare, la Mioveni, scor 32-24 (14-10) cu Dacia și și-a consolidat locul 3 în clasament (FOTO: Marius Ionescu)

Cum era de așteptat, Vâlcea nu a avut emoții în deplasarea de la Mioveni, unde a câștigat la pas, cu 32-24.  După ce conducea cu 4-3 în minutul 7, echipa pregătită de Bent Dahl a apăsat pe accelerație și s-a distanțat la 9-4 în minutul 15. Gazdele s-au apropiat la doar două goluri în minutul 27, dar, la pauză, SCM conducea cu 14-10.

Ca și în jocul cu Slatina, SCM a jucat mai bine în partea secundă și diferența a continuat să crească, roș-albastrele marcând multe goluri pe contraatac. Vâlcea s-a desprins la 24-15 în minutul 42, iar soarta jocului era decisă.  Oltencele au câștigat în final cu 32-24 și au revenit pe locul 3 în clasament, chiar dacă au un joc mai puțin disputat, restanța de la Deva, care a fost programată pe 30 aprilie. Mai sunt cinci etape de campionat, iar Vâlcea are patru puncte avans față  de Minaur Baia Mare și Măgura Cisnădie, sibiencele având și un joc mai mult disputat. Practic doar Minaur mai poate amenința teoretic medalia de bronz, mai ales că are duelul direct cu Vâlcea la Baia Mare, pe 7 mai.

Norvegianul de pe banca Vâlcii este mulțumit. ”Venim după o perioadă dură, avem două jocuri bune cu Slatina și Mioveni și sunt mulțumit. Fetele mele au făcut un pas în sus, sunt mulțumit de defensivă și mergem din ce în ce mai bine” a spus Bent Dahl.  ”A fost un joc greu din punct de vedere al rezistenței fizice, am avut multe jocuri într-o perioadă scurtă. Ne-am revenit și am dovedit că suntem o echipă puternică în momentele grele. Nu am cedat, avem pregătire fizică bună care ne ajută în meciurile grele” a declarat și Corina Lupei. În etapa viitoare, SCM va juca miercuri, 13 aprilie, pe teren propriu, cu HC Zalău. În tur, Zalăul a învins Vâlcea cu 21-20, după un scandal monstru în privința arbitrajului. Vâlcea a prezentat un clip cu 28 de faze în care a fost dezavantajată de arbitrii Iliescu și Manea, a depus memoriu la Comisia de Disciplină și de Apel, dar singura măsură luată a fost suspendarea pentru două etape a fluierașilor. ”Istoria va spune totul despre acest meci, dar pentru mine este doar un meci de handbal. Și handbal va trebui să jucăm” a anunțat antrenorul Bent Dahl.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *