Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Elena Udrea îşi joacă ultima carte: vrea să fie apărată de bulgari împotriva românilor 

Claudia ŞCHIOPU

Pledoaria Elenei Udrea şi a avocaţilor domniei sale în faţa judecătorilor bulgari ne confirmă faptul există noi culmi ale tupeului pe care această doamnă le are de atins. Într-o instanţă din Bulgaria, condamnata Udrea le-a spus în esenţă judecătorilor că nu ar trebui să fie dată pe mâna românilor pentru că există pericolul să fie suprimată fizic sau lichidată fiindcă ea este cineva în România şi acolo sunt unii care o vor persecuta politic.

Doamna Udrea se comportă ca o parte a mafioţilor „duioşi” de la noi din ţară, care au considerat că România este o ţară bună doar de stors bani din ea, dar nu este şi o ţară bună de făcut puşcărie. România este o ţară unde se pot face purcoaie de bani cu care apoi se cumpără genţi, maşini şi iahturi luxoase, imobiliare şi alte bunuri, dar când vine vorba despre puşcărie infractorii condamnaţi îşi iau tălpăşiţa sau se consideră victime politice, fie încercă să se sinucidă în direct. Aceştia sunt mafioţii duioşi. 

Mai este o categorie de mafioţi adevăraţi, care consideră că şi puşcăria face parte din viaţă. De pildă, colegul doamnei de dosar, Rudel Obreja este deja după gratii şi a mers acolo de la bun început, fără smiorcăială. Adevăraţii mafioţi gândesc că dacă tot au făcut infracţiunea, la un moment dat s-ar putea să facă şi puşcărie, fiind riscul acestei afaceri. 

Constatăm că sunt o grămadă de politicieni care în faţa puşcăriei încep să se smiorcăie că sunt victime politice, că sunt condiţii „nasoale” în puşcării, că sunt gândaci. De fapt, de acest lucru se plânge şi doamna Udrea, atunci când încearcă să îi convingă pe judecătorii bulgari că nu suportă condiţiile de detenţie din România, că i s-a luat sutienul ultima dată, că au pus-o la toaletă turcească, că sunt gândaci, că dânsa nu suportă lighioanele şi nu se poate usca pe păr. Culmea este că nu i-a împiedicat nimeni pe aceşti oameni, fiindcă toţi au fost la putere, iar doamna Udrea a fost esenţa puterii în România timp de 10 ani, să construiască nişte puşcării confortabile în care să îşi pregătească inclusiv pentru ei înşişi o celulă decentă. Singurul care a vrut să facă ceva în acest sens a fost Tudorel Toader, care este şi avocatul doamnei Udrea în acest dosar.

Elena Udrea joacă şi geopolitic, spune în faţa judecătorilor bulgari că ea, ca om politic şi fost ministru ştie că România şi Bulgaria sunt la coada tuturor clasamentelor europene în materie de „orice”, şi mai spune că bulgarii au ocazia să demonstreze că Bulgaria este înaintea României, dacă nu o dau pe mâna românilor.  Prin urmare vor demonstra că nu sunt chiar la coada clasamentului în materie de justiţie. Într-un puseu de patriotism, această individă crede că le dă o şansă bulgarilor să nu fie pe ultimul loc în clasament. Acum judecătorii bulgari probabil s-au dus să delibereze câteva zile, să se gândească la şansa pe care o au la anumite avantaje cu Udrea, care a venit din România pentru a-i salva să fie pe ultimul loc în materie de justiţie. 

Patetic putem spune, cum această infractoare încearcă prin toate părţile să scape de condamnare, deşi cel mai probabil mai sunt şi altele care vin din urmă. Rămâne de văzut dacă judecătorii bulgari iau în calcul argumentele puerile pe care le-a prezentat Elena Udrea şi decizia o vom afla probabil.    

Justiţia din Bulgaria este cunoscută pentru volatilitatea ei, a fost criticată de Comisia Europeană de foarte multe ori şi există multe suspiciuni în Bulgaria de ani buni, legate de DNA-ul românesc. Cu alte cuvinte, o parte importantă a politicului din Bulgaria, dar şi a zonei de justiţie este foarte convinsă că DNA în România a sărit „ calul” cu atâţia politicieni de rang înalt anchetaţi. Desigur, fiecare este legitim în propria apărare, dar se pare că se duce o bătălie în Bulgaria în continuate, la toate nivelurile justiţiei, referitor la cum ar trebui politicienii de rang înalt să fie pedepsiţi. Un lucru este cert: modelul românesc nu a fost văzut bine în Bulgaria în ultimii ani. Aşadar, putem gândi că alegerea Elenei Undrea nu a fost deloc neinspirată, Bulgaria este un loc la fel de bun pentru a încerca prin toate mijloacele coruperea justiţiei, la fel ca şi România. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *