La Mălaia, drumul judeţean de pe Valea Latoriţei şi până la Ciunget s-a asfaltat

S-a modernizat întregul traseu, care porneşte din DN 7A, pe Valea Latoriţei, pentru a ajunge la Hidrocentrala Lotru-Ciungetu, care anul acesta împlineşte 50 de ani de la punerea în funcţiune.

La Mălaia, drumul judeţean de pe Valea Latoriţei şi până la Ciungetu a fost asfaltat. Astfel, întregul tronson, pe o lungime de 6 kilometri va fi acum mult mai accesibil pentru turişti. Acest lucru este foarte important pentru localitate, mai ales că, anul acesta, la Mălaia se împlinesc 50 de ani de la pornirea Hidrocentralei Lotru:

„În aceste zile, drumarii RAJDP toarnă covor asfaltic pe un tronson din DJ 701D, în zona Ciunget, pe raza comunei Mălaia. Anul trecut, pe acest drum s-au mai asfaltat 3,5 kilometri. Prin realizarea acestor lucrări se modernizează întregul traseu, care porneşte din DN 7 A, pe Valea Latoriţei, pentru a ajunge la Hidrocentrala Lotru-Ciunget, care anul acesta împlineşte 50 de ani de la punerea în funcţiune”, transmite preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu.

Anul acesta, jubileu aniversar de la pornirea Hidrocentralei Lotru

Primarul Gheorghe Dinculescu creionează evenimentul care va fi de mare interes pentru întreaga zonă a Văii Lotrului, iar pentru acest lucru spune că asfaltarea drumului judeţean 701D până la Uzina Lotru este extrem de importantă. Astfel, turiştii, dar şi invitaţii pe care îi va avea Hidroelectrica vor putea circula în condiţii civilizate pe acest drum. În acest sens, primarul Gheorghe Dinculescu îi mulţumeşte preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, pentru sprijin.

 „Sunt mulţumit că împreună ne dăm tot interesul şi facem tot ce ne stă în putere să demarăm lucrări care erau la stadiul de vis. Datorită preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, care s-a ţinut de promisiune privind asfaltarea acestui drum judeţean, turiştii, dar şi invitaţii pe care îi va avea Hidroelectrica cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la pornirea Hidrocentralei Lotru vor putea circula în condiţii civilizate. Noi vom continua Simpozionul „Ziua energeticianului” şi anul acesta, în cadrul căruia se va organiza o masă rotundă unde ne vom expune ideile pentru dezvoltarea zonei. Mai mult, de data aceasta va trebui să punem şi un raport pe masă în acest sens. De asemenea, împreună cu Hidroelectrica ne propunem să solicităm „Deschiderea Porţilor Uzinei Lotru” pentru vizitare şi introducerea acestui obiectiv în circuitul turistic, asta pentru a ajuta turismul din zonă”, a precizat primarul localităţii Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Localitatea Mălaia, la un pas de a deveni staţiune turistică de interes local

Pentru ca oportunităţile de finanţare să crească şi dezvoltarea localităţii Mălaia să se facă într-un ritm mai alert, primarul Gheorghe Dinculescu şi-a propus să obţină statutul de staţiune de interes local, condiţie esenţială pentru atragerea mai multor fonduri externe.

În acest sens, primarul Gheorghe Dinculescu spune că deja un pas important a fost bifat, şi asta fiindcă, în data de 11 februarie 2022, la Mălaia a fost prezentă comisia de la Ministerul de Turism care a acordat „avizul favorabil” privind demersurile obţinerii pentru localitate a statutului de staţiune turistică de interes local.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *