USR cedează în fața lui Gutău, împiedicând majorarea prețului la salubritate în Râmnicu Vâlcea

Idila majorării prețului la serviciul de salubritate din Râmnicu Vâlcea continuă de luni de zile. La ultima ședință de Consiliu Local s-a propus din nou această majorare. Ca de fiecare dată până acum, consilierii PNL au refuzat majorarea prețului votând împotrivă. Totuși, consilierii PSD/USR și PER au suficiente voturi împreună pentru a aproba acest tip de proiect cu majoritate simplă.

USR cedează în fața lui Gutău

Chiar dacă alianța USR/PSD/PER funcționează de foarte mult timp și o mare parte din proiecte sunt aprobate cu votul acestora, de data aceasta consilierii USR au cedat presiunii și nu au mai votat la dorința primarului Mircia Gutău. Pentru majorarea prețului la salubritate din ultima ședință, Andrei Gheorghiu, Manda Alin și Rădulescu Andreea s-au abținut.

Motivul invocat de liderul userist, Andrei Gheorghiu, ar fi că proiectul privind majorarea prețului nu ar fi îndeplinit condițiile legale, așa cum menționează pe Facebook.

„Creșterea acestor tarife nu este legitimă, motivul invocat nefăcând obiectul prevederilor legale sau clauzelor prevăzute de contractul cu firma de salubrizare. Trebuie găsite soluții pentru eficientizarea și reducerea costurilor, pentru a păstra măcar la nivelul actual prețurile. Nu este normal să punem în cârca cetățenilor toate creșterile de operare ale companiei de salubritate.

Într-o perioadă în care scumpirile în masă i-au afectat deja pe râmniceni, consilierii locali USR Râmnicu Vâlcea, au ales să se abțină în cazul proiectului de hotărâre care prevedea majorarea tarifelor pentru anumite servicii de salubrizare, argumentându-și decizia prin faptul că votul trebuie dat în funcție de interesul cetățeanului și protejarea drepturilor acestuia.„ a transmis viceprimarul Andrei Gheorghiu pe Facebook.

PNL nu admite sub nicio formă majorarea prețului – Mircia Gutău amenință cu acțiuni în instanță

Încă de pe vremea când USR avea alianță cu PNL, consilierii liberali nu au acceptat propunerea Romprest de a majora prețul la serviciul de salubritate. Acesta ar fi chiar proiectul care a semnalat ruperea alianței USR/PNL anul trecut. Viceprimarul liberal, Virgil Pîrvulescu, ne-a transmis că nu vor fi niciodată de acord cu astfel de măriri, atâta timp cât ideologia actualei administrații se bazează doar pe mărire de prețuri.

„Atâta timp cât am avut atribuțiile în salubritate și am venit cu soluții mult mai avantajoase pentru oraș, atâta timp cât PNL a avut reprezentanți la Piețe Prest și au prioritizat pe lista de investiții construcția unei stații de sortare și investițiile în utilaje pentru a obține acreditarea de salubritate astfel încât să se face salubrizarea în oraș cu Piețe Prest la un preț care ar fi fost mult mai mic decât în actualul contract, atâta timp cât noi am avut soluții care să micșoreze taxele și impozitele nu susținem actuala viziune a administrației locale care din 2016 și până acum nu a făcut decât să mărească taxele de fiecare dată fără să vină cu soluții sustenabile.„ ne-a declarat viceprimarul liberal, Virgil Pîrvulescu.

De asemenea, Virgil Pîrvulescu mai spune că au fost amenințați „voalat„ de către primar, în ideea că se vor efectua acțiuni în instanță.

La ultima ședință de Consiliu Local, la punctul pentru creșterea prețurilor, toți consilierii PNL au votat împotrivă în pofida amenințărilor voalate ale primarului că vom fi dați în judecată.„ a mai adăugat liderul PNL, Virgil Pîrvulescu.

Liberalul Virgil Pîrvulescu, privind abținerea la vot de către consilierii USR, spune că este doar o acțiune de imagine și că aceștia nici nu realizează în ce horă s-au băgat, fiind aliați cu Mircia Gutău.

Încă de anul trecut, USR s-a alăturat dorințelor primarului și a votat pentru majorarea prețului la serviciul de salubritate. Acela a fost chiar momentul de rupere a alianței dintre USR și PNL. De asemenea, consilierii USR se văd prinși într-o horă mult mai mare decât credeau că o să fie. Menținerea majorității primarului vine la pachet cu anumite obligații pentru ei. Faptul că s-au abținut acum nu este decât o mișcare de imagine.„ a concluzionat Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *