Educație rutieră la școală | Activitate preventiv-educativă în parteneriat cu I.P.J. Vâlcea, organizată la Școala Nicolae Bălcescu

Astăzi, reprezentanții IPJ Vâlcea (Biroul Siguranță Școlară, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalițății și Serviciul Rutier Vâlcea) în parteneriat cu Școala Gimnazială,,Nicolae Bălcescu”, au desfășurat o activitate preventiv-educativă, în rândul a 80 de elevi în contextul zilei de 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului.

Laboratorul de educație rutieră a fost principala atracție, elevii fiind informați de polițiști cu privire la regulile de circulație necesar a fi respectate pentru prevenirea oricăror pericole ce pot apărea în timp ce se deplasează la/de la școală către domiciliu precum și în timpul liber, având în vedere că în curând urmează vacanța de vară.

Școala Nicolae Bălcescu

În contextul popularității folosirii trotinetelor sau bicicletelor electrice, polițiștii i-au sfătuit pe elevi să utilizeze responsabil bicicletele, rolele și trotinetele și să țină cont de vârsta necesară pentru circulația cu acestea pe drumurile publice. De asemenea, au parcurs împreună cu polițiștii orășelul creat cu ajutorul covorului de educație rutieră , pentru a dezvolta capacitatea acestora de a-și însuși și aplica corespunzător regulile de circulație. Copiii au primit sfaturi pentru prevenirea comportamentelor agresive și a comportamentelor asociate bullyingului.

La finalul activității preventive, elevii au vizitat laboratorul de educație rutieră și au făcut poze cu polițiștii și cadrele didactice. Le mulțumim reprezentanților IPJ Vâlcea pentru toată activitatea nu numai de astăzi, ci din întregul an școlar!

Școala Nicolae Bălcescu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *