Brezoi, capitala tinerilor vâlceni | Proiectul ”Vulcanii Lumii”, în pregătire pentru o școală de vară

Școala de Vară ”Vulcanii Lumii” este în o perioadă de selecție a mentorilor ce vor beneficia în luna iulie de două săptămână de activități de educație STEM.

Pe 1 iunie organizatorii au desfășurat o serie de activități precum Treasure Hunt și team-building, dedicată mentorilor, dar și viitorilor mentorați.

Astfel am putut observa ce anume le stârneşte cel mai mult curiozitatea micilor ȋnvățăcei din grupul țintă, precum şi modul ȋn care colegii lor mai mari (mentori) aleg să le ȋmpărtăşească din tainele lumii ştiințelor.

Vulcanii Lumii

Organizatorii proiectului ”Vulcanii Lumii” mai spun că: ”Am învățat despre trecerile în și din diferite stări de agregare, prin experimente practice de topire a diferitelor materii prime (pentru care soarele, atât de generos la #BrezoiulLumii zilele acestea, ne-a fost de un real ajutor); am învățat despre capacitate și volum, masă, forțe, inerție, cărând gălețile cu apă pe umeri sau aruncând cu mingea pentru a dărâmă cuburile; drept recompensă, am băut o limonadă proaspăt făcută de copii, care au urmărit îndeaproape dizolvarea zahărului, ce le-a amintit astfel noțiunile despre schimbările fizice și caracteristici precum concentrație sau densitate.

Aceștia au mai transmis că tinerii au învățat o multitudine de lucruri, fără a resimți efortul mental. Au fost folosite și elemente din matematică, fizică, chimie, însă într-un mod mai distractiv pentru a elimina rigiditatea cu care elevii sunt obișnuiți de obicei la școală.

Daria Popa, bucurându-se în timpul activităților.

Am discutat și cu o elevă care a participat în cadrul evenimentului, povestindu-ne despre cât de mult s-a distrat alături de alți tineri.

Cum ai aflat de activitate?

Am aflat de activitate prin promovarea acesteia. Voluntarii au pus afișe prin școală și au dat share pe rețelele de socializare. Au avut o descriere care m-a convins să mă înscriu și n-am evitat.

Daria Popa

Te-ai distrat? Care au fost activitățile tale preferate?

A fost foarte distractiv. Am avut probe sportive și a trebuit să alergăm din probă-n-probă prin tot orașul. Cumva, am reușit să ajungem primii la final, ceea ce ne-a încântat pe toți. Am participat cu doi prieteni și asta a fost și mai plăcut.

Nu am avut o activitate preferată, mi-au plăcut toate.

Daria Popa

Ce lucruri noi ai învățat pe parcursul evenimentului?

Pe parcursul evenimentului am învățat câteva lucruri noi, cum ar fi munca în echipă. Sub adrenalina aceea de la final mi-am păstrat calmul.

Daria Popa

În ce fel activitățile de acest fel aduc un plus valoare Brezoiului și copiilor din localitate, din perspectiva ta de participant?

Activitățile de acest fel aduc un plus, atât copiilor cât și orașului, prin crearea unor amintiri de neuitat și socializarea cu ceilalți. Promovarea acestor activități invită turiști la o poveste memorabilă și la muzică bună.

Daria Popa

Pe 4 iulie va începe Școala de Vară ”Vulcanii Lumii”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *