Dana Govoreanu a fost printre performerii Campionatului Internațional de Atletism al României

Atleta Dana Govoreanu, legitimată la CS Chimia și C.N. ”Mircea cel Bătrân” s-a impus în proba de 100 metri garduri la Campionatele Internaționale de Atletism de la Craiova, cu un timp excelent.

Campionatele Internaționale de Atletism ale României au ajuns la ediția cu  numărul 67 și s-au desfășurat în zilele de 4 și 5 iunie 2022 pe arena „Nicolae Mărășescu” din Craiova.

Atleta vâlceană Dana Govoreanu, legitimată la CS Chimia și C.N. „Mircea cel Bătrân”, antrenată de Alina Borța, s-a numărat printre performerii acestei ediții, câștigând proba de 100 m garduri, cu o performanță foarte apropiată de recordul național al probei la categoria junioare 1 (13.45 secunde), care datează din 1992. Dana a reușit să parcurgă cursa în 13.46 secunde în calificări și în 13.51 secunde în finală, reușind totodată să reconfirme baremul de participare la Campionatul Mondial U 20 care se va desfășura în luna august în Columbia, la Cali. Proba de 100 metri garduri este în prezent o probă foarte disputată, 3 sportive din România fiind deja calificate la Campionatul Mondial U 20. Dana Govoreanu este încă junioară și concurează deja cu succes în competițiile de  seniori.

Sportiva noastră revine în forță după o accidentare pe care a suferit-o în timpul cursei de la Campionatul Balcanic U 20 în luna februarie a acestui an, problemă care a ținut-o departe de pistă timp de 4 luni. În această perioadă de pauză, atleta a beneficiat de o recuperare modernă și eficientă, sub îndrumarea unui doctor specialist în traumatologie sportivă și a unui kinetoterapeut.

”În perioada 11-20 mai, Dana a susținut și promovat examenul de Bacalaureat în cadrul sesiunii speciale desfășurate la Ploiești. Urmează o perioadă cu multe competiții, în care sportiva trebuie să se se pregătescă intens și în același timp să aibă grijă de propriul corp” a spus antrenoarea Alina Borța.

Din partea CS Chimia, la Campionatele Internaționale de Atletism ale României au mai participat Leonard Căpățână în proba de triplusalt și Beniamin Ghiță , acesta din urmă reușind să coboare pentru prima dată sub 2 minute în proba de 800 metri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *