Copăceni aşteaptă fondurile pentru infrastructură

Primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu, a depus cereri de finanţare pentru accesarea fondurilor europene şi guvernamentale. Toate vizează asfaltări, extinderi ale reţelei de apă, canalizare sau modernizarea şcolilor şi instituţiilor. Până când vin banii promişi de Guvern pentru proiectele depuse, primarul a alocat fonduri din bugetul local pentru asfaltarea unor drumuri comunale: „La CNI avem depus un proiect pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 4 kilometri de prea multă vreme. Puşi într-o astfel de situaţie, am rupt un kilometru din acest proiect şi, cu bani chibzuiţi din bugetul local, ne-am propus să-l asfaltăm. Astfel, se va asfalta Strada Teiuş spre biserica din satul Ulmetu, în satul Bălteni se va asfalta strada care duce spre biserica Sfântul Nicolae şi, mai avem o străduţă pe Valea Lupului”, a precizat primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

Proiectul de apă şi canalizare aşteaptă finanţare prin masterplanul judeţului

Proiectul de apă şi canalizare este prins în masterplanul judeţului pentru înfiinţarea sistemului de canalizare pe o lungime de 24 de kilometri, construirea unei staţii de epurare, extinderea sistemului de apă pe o lungime de un kilometru, reabilitarea bazinelor de apă, a forajelor şi a staţiilor de tratare: 

„Noi aşteptăm acest proiect ca pe o mană cerească. Cu toate acestea, am convingerea că foarte curând vor începe lucrările. Locuitorii comunei sunt harnici, muncitori şi doresc să se întâmple lucruri bune şi în comunitatea lor. Nu putem să progresăm dacă nu avem utilităţi şi infrastructură, acestea sunt baza dezvoltării unei localităţi. Trebuie să privim binele cetăţeanului. Fără drumuri asfaltate, fără să aducem apă în fiecare casă, fără canalizare şi absolut tot ce ţine de infrastructură, nu vom dezvolta localitatea. Toate acestea înseamnă finanţarea tuturor proiectelor depuse”, a precizat primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

Proiect pentru branşarea localităţii la gaze 

Comuna Copăceni se numără printre administraţiile locale care au depus proiecte pentru a accesa fonduri guvernamentale la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, pentru înfiinţarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în comună pe o lungime de 18 de kilometri. Proiectul este susţinut împreună cu localităţile Popeşti, Cernişoara şi Oteşani prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Luncavăţ – Cerna”: „Comuna Copăceni s-a constituit din punct de vedere juridic într-o asociaţie împreună cu localităţile Popeşti, Cernişoara şi Oteşani. Prin urmare, împreună am depus un proiect prin PNI „Anghel Saligny” pentru finanţarea acestei investiţii. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem dacă şi noi vom fi pe lista finanţărilor sau dacă va trebui să mai aşteptăm pentru a primi bani ca aceste comunităţi, care au adunat suma suficientă să fie racordate la reţea. Noi, cei din administraţia locală ne-am făcut datoria, am făcut proiectul şi aşteptăm banii necesari”, spune viceprimarul localităţii Copăceni, Aurel Dumitrana.

Pentru accesarea fondurilor europene, administraţia locală va depune la AFM un proiect pentru modernizarea şcolii care prevede montarea de panouri fotovoltaice pe clădire şi a unei surse de căldură la mare adâncime. La CNI se află în aşteptare în vederea finanţării şi proiectul pentru reabilitarea primăriei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *