Viceprimarul USR Andrei Gheorghiu roagă primăria să reînceapă transmiterea ședințelor live, deși este chiar mâna dreaptă a primarului

De mult timp deja ședințele Consiliului Local din Râmnicu Vâlcea nu mai sunt transmise live pe Facebook. Decizia aparține primarului Mircia Gutău, declarând acum câteva luni că nu mai sunt fonduri pentru a susține acest demers. Nemulțumirea față de această acțiune a fost transmisă doar de consilierii USR și consilierii PNL. Cu toate acestea, consilierii USR se declară nemulțumiți de decizie chiar dacă viceprimarul Andrei Gheorghiu este unul dintre apropiații lui Mircia Gutău din primărie.

Mai mult este un joc de fațadă jucat de USR. Pe Facebook se declară nemulțumiți, însă nu se concretizează nemulțumirea când vine vorba de prietenia dintre cei doi oameni politici: Mircia Gutău și Andrei Gheorghiu.

Înainte de ședința Consiliului Local din ultima săptămână a lunii iulie, viceprimarul USR a postat un mesaj pe Facebook cu privire la solicitarea transparenței în primărie, anume cerea primarului să reînceapă transmiterea ședințelor în format live online.

USR Vâlcea solicită Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea reluarea transmiterii online a ședințelor de Consiliu Local.

Este o măsură de bun simț din partea Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea să asigure accesul tuturor cetățenilor doritori la lucrările ședințelor, atât fizic, cât și online, dar și posibilitatea ca aceștia să fie informați prin mijloace moderne și accesibile cu privire la deciziile luate.

Este dreptul cetățenilor orașului să aibă acces în număr cât mai mare la aceste ședințe, pentru a fi la curent cu modul în care sunt utilizate resursele locale;

Demonstrați că sunteți o instituție transparentă care nu are nimic de ascuns cetățenilor;

Permiteți tuturor cetățenilor să afle cum funcționează Consiliul Local și dacă resursele și banii sunt risipiți sau cheltuiți eficient.

Ați da dovadă că faceți un pas important în reforma administrativă și sprijiniți ideea de digitalizare și modernizare a sistemului administrativ;

Oferiți ocazia și cetățenilor, care nu pot din motive obiective să participe fizic, să afle prin accesarea sedințelor transmise online proiectele dezbătute și hotărârile luate de către cei aleși de ei, dar și modul în care votează consilierii fiecărui partid politic.

Viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu.

Relația dintre Andrei Gheorghiu și Mircia Gutău este cu siguranță de interes comun și bine respectată, judecând după laudele dintre cei doi la conferințele de presă. De asemenea, primul delegat la orice activitate la care nu poate participa primarul este Gheorghiu. Dacă tot se înțeleg așa de bine, de ce este nevoie de un mesaj pe Facebook pentru locuitori?

USR încearcă, prin acest fel de postări, să convingă cumva locuitorii orașului că o luptă împotriva veșnicului edil Gutău este încă în desfășurare. Totuși, aspectele demonstrează că nu este chiar vorba despre un astfel de lucru.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *