Hristu Șapera a semnat azi contractul cu CS Vâlcea-1924

Așa cum publicația noastră v-a informat în urmă cu o lună și jumătate, cunoscutul tehnician Hristu Șapera va sta pe banca echipei de baschet masculin CS Vâlcea – 1924!

Consiliul Județean Vâlcea a anunțat azi public că antrenorul Hristu Șapera a semnat contractul cu clubul recent înființat, CS Vâlcea – 1924, urmând a fi managerul echipei masculine de baschet, care va activa în Liga 1, al doilea eșalon valoric.

Astăzi, la sediul CJ Vâlcea, s-a încheiat primul contract de activitate sportivă din cadrul Clubului Sportiv Vâlcea-1924.

În prezența președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a noului președinte al Clubului Sportiv Vâlcea-1924, Bogdan Pistol, a colegilor consilieri județeni membri în Consiliul de Administrație, dar și a colegilor din aparatul propriu al CJ Vâlcea, antrenorul de baschet Hristu Sapera a semnat un contract, pe o perioadă de doi ani, cu CS Vâlcea-1924, instituție aflată în coordonarea CJ Vâlcea.

„De astăzi, Clubul Sportiv Vâlcea-1924 a început să se manifeste și, în scurt timp, vom avea și activitate sportivă propriu-zisă. L-am numit președinte interimar al acestui club pe Bogdan Pistol, un om pe care îl apreciez și care sunt convins că va face treabă bună aici. Astăzi, la sediul CJ Vâlcea, am încheiat și primul contract de activitate sportivă, pe secțiunea baschet. Hristu Șapera a venit alături de noi să pună umărul la construirea primei academii de baschet din județul Vâlcea. Înființarea Clubului Sportiv Vâlcea-1924 este o provocare importantă pentru că acest club va face ce nu s-a mai făcut în România și în Vâlcea, după Revoluție: să caute tineri, să-i formeze și să-i ducă spre performanță!” a spus Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

La numai 41 de ani, Hristu Șapera are o bogată activitate ca antrenor în baschetul românesc. De-a lungul carierei, acesta a antrenat pe Granitul București, CSM București, Energia Târgu Jiu, Steaua CSM București și cel mai recent pe Dinamo București. Are în palmares și un titlu mondial de juniori.

În ceea ce privește obiectivele de performanță în cadrul clubului, Hristu Șapera și-a propus formarea unei echipe masculine de liga 1, care să ocupe în primul an de la înființare un loc în prima jumătate a clasamentului, precum și înființarea unei academii de baschet.

Este de apreciat faptul că aici, la Vâlcea, Consiliul Județean se implică în sport și că se dorește un lucru proaspăt, sănătos și bun pentru sportul județean. Lucrul care m-a atras cel mai mult este faptul că vorbim despre un proiect nou, care poate face multe lucruri bune pentru copiii din județul Vâlcea și care poate fi un proiect deosebit față de tot ceea ce avem în România. Este o provocare să începi un proiect de la zero și sunt convins că, împreună, vom face lucruri foarte frumoase pentru Vâlcea și pentru acest club sportiv județean” a declarat Hristu Șapera, noul manager tehnic-antrenor coordonator, din cadrul CS Vâlcea-1924.

În 2011, Hristu Șapera a participat la finala mondială de baschet 1-1 Red Bull King of the Rock. Alături de alți 63 de jucători din întreaga lume, „Șapi” a reprezentat România în concursul desfășurat în interiorul zidurilor fostului penitenciar de maximă siguranță Alcatraz – utilizat pentru încarcerarea celor mai periculoși criminali de pe teritoriul american între1934 și 1963.

Impact Real a anticipat venirea lui Hristu Șapera în urmă cu o lună și jumătate: https://www.impactreal.ro/2022/06/21/consiliul-judetean-valcea-isi-face-club-sportiv-si-incepe-cu-echipe-de-baschet-si-volei/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *