Cozia a câștigat Supercupa

Cozia Călimănești a câștigat Supercupa, primul trofeu județean al sezonului pus în joc de AJF, după ce a învins la penalty-uri pe Sparta.

Rivale la promovare în sezonul trecut, câștigătoarea titlului, Cozia și câștigătoarea cupei, Sparta s-au înfruntat sâmbătă, la Drăgășani, pentru Supercupa Vâlcii.

Nou promovată în Liga a III-a, Cozia a deschis scorul în prima repriză prin Alex Chiripuș. Sparta a conformat evoluția bună din testul cu Viitorul Dăești și a întors rezultatul, prin ”dubla” lui V. Mihalcea. Echipa lui Mihai Lungan a rămas însă în inferioritate, după eliminarea lui Popa. În ultimul minut de joc, Horumbă a adus egalarea și a împins împins meciul în prelungiri. Rădoi de la Cozia a văzut și el roșu pentru proteste de pe banca de rezerve. S-au jucat 30 de minute de prelungiri, Horumbă (Cozia) a fost și el eliminat, dar nu s-a mai marcat. Astfel, s-a ajuns la loviturile de departajare, unde Cozia s-a impus cu 5-4.

La Cozia a debutat portarul junior Sergiu Borz, împrumutat de la Viitorul Cluj, care a apărat bine, inclusiv două penaltyuri la loviturile de departajare. De altfel, Borz (FOTO jos) a fost declarat jucătorul meciului. 

După promovare, Cozia i-a mai adus pe Horumbă, Dobrin, Bornea, Kelemen, Bîrziche și Zamura, iar de luni va mai aduce și un atacant cu experiență.

Echipa pregătită de Vasile Ilinca a cerut să joace primul meci din Liga a III-a în deplasare, iar sorții i-au hărăzit ca adversar pe redutabila Viitorul Dăești, care a învins-o de două ori în amicalele din această vară. Mai mult, Horumbă și Rădoi, eliminați în Supercupă, nu vor putea juca în meciul de debut, de la Fedeleșoiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *