Horezu elimină Dăeștiul în prelungiri și continuă în Cupa României

În turul II al Cupei României, Flacăra Horezu a câștigat în prelungiri duelul județean cu Viitorul Dăești, Andrei Stanciu marcând golul victoriei în minutul 118!

Deși spectatorii din Treapt au venit să vadă un joc spectaculos, meciul dintre cele două echipe vâlcene a fost unul foarte anost, cu puține faze de poartă.

La jumătatea primei reprize, Ov. Popescu a tras puternic de la 30 de metri, mingea a fost deviată și portarul Lungu a scos greu. Manole a replicat cu un șut bun, dar Sporea a fost la post. Trașcă a creat mereu pericol la poarta oaspeților, de fiecare dată când a atins balonul. În finalul reprizei, după o centrare de pe dreapta, Precup a trimis cu capul în transversală, aceasta fiind cea mai mare ocazie a jocului.

Repriza secundă a fost la fel de anostă și s-a încheiat cu o șansă bună a lui Ad.Popa, care a tras în blocaj. În prelungiri, tot Flacăra a fost mai periculoasă și Ad. Popa și Pintilie au tras de puțin peste poartă. Când toată lumea se pregătea de lovituri de departajare, Andrei Stanciu a reușit golul calificării, cu un șut puternic din 10 metri, după ce Lungu a respins în față șutul lui Adi Popa. Astfel, Horezu obține o calificare meritată mai departe în cupă și va aduce în Treapt o echipă de Liga a II-a.  În turul 3, programat să aibă loc în data de 13 septembrie 2022, participă 48 de echipe, adică 29 de echipe calificate din Turul 2 și celelalte 19 formații din Liga 2.

în schimb, după prestația slabă cu Călimănești, Viitorul Dăești nu a arătat mai nimic azi, însă trebuie ținut cont că i-au lipsit din diverse motive jucători importanți precum Vasile, Samson, Munteanu, Saleh sau Wilfred. Pentru echipa lui Călin Cojocaru, mai important este jocul de vineri, de campionat, de la Alexandria.

Flacăra Horezu – Viitorul Dăești 0-0 (1-0 după prelungiri)

A marcat: Andrei Stanciu 118

Flacăra: Sporea – Pintilie, Mocioacă, Avram, Ivan – Ov. Popescu, Cioinac- Stanciu, Precup, Trașcă – Ad. Popa. Au mai jucat: Bărbuți, Habet, R.Dinu, Dobrescu. Antrenor: Adrian Popa

Viitorul: Lungu – Mălin, Ghiță, Pîrvulescu, M.Diaconescu – Garcia, Pîrvu – Pahama, Anghelina, Manole – Fl. Costea. Au mai jucat: Cioablă, Nicula, Grecu, Bîrzan. Antrenor: Călin Cojocaru

Ionuț Cioinac: ”Sper să aducem la Horezu o echipă de Liga 1”

Mijlocașul central venit de la CSM Reșița, Ionuț Cioinac (31 ani) este cel mai important transfer al Horezului în această vară. ”Este o calificare normală, adversarii tot au spus înainte de meci că jumulesc cocoșii, dar este singura dată când o pasăre de curte a bătut un vultur. Mergem mai departe în cupă și sper să aducem la Horezu o echipă de Liga 1. Am venit pentru Adi Popa, dar sunt condiții bune aici, sper să avem rezultate bune și să aducem oamenii la stadion. Am venit să facem tot posibilul să intrăm în play-off, anul trecut Flacăra nu avea jucătorii cu experiență care sunt acum!” a declarat mijlocașul Horezului.

Nicolae Sărdărescu: ”Ținta noastră este play-off-ul”

Edilul din Horezu, Nicolae Sărdărescu este convins că Flacăra are acum jucători cu multă calitate și eșecul din sezonul trecut va fi uitat. ”Nu este surpriză, pentru că avem jucători excepționali, nu am avut câțiva jucători de bază, dar echipa a demonstrat că este una excelentă, cu caracter, este a treia victorie consecutivă. Această echipă nu a a mai jucat împreună, afară de cei veniți de la Dăești. Ținta noastră este să intrăm în play-off, nu ne interesează Liga a II-a! Sper să aducem din nou o echipă de Liga 1, așa cum am făcut și acum trei ani, când am adus Argeșul. Acum avem jucători de mare calitate, nu se mai repetă ce a fost anul trecut, când am retrogradat deși am cheltuit mulți bani” a anunțat Nicolae Sărdărescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *