Norvegianul de la SCM Râmnicu Vâlcea, Bent Dahl va antrena în paralel și naționala Cehiei!

Norvegianul de pe banca echipei SCM Rm. Vâlcea, Bent Dahl (51 ani) a fost prezentat azi ca noul antrenor principal al naționalei feminine a Cehiei, cu care a semnat un contact valabil pentru doi ani. Tehnicianul va conduce în paralel și echipa de club SCM Rm. Vâlcea, cu care a terminat sezonul trecut pe locul 3 în campionat și care este calificată în turul 3 preliminar al EHF European League. La naționala Cehiei, noul antrenor principal va avea ca secund un compatriot, pe Tor Odvar Moen. 

Bent Dahl regretă că nu a putut continua pe banca naționalei României, acolo unde a fost secundul lui Adrian Vasile timp de un an și jumătate, contractul cu FRH fiind încheiat la finalul lunii iunie. 

”Am avut mai multe discuții online cu conducerea Federației din Cehia, iar astăzi am fost prezentat ca noul antrenor al echipei naționalePentru mine este o provocare incitantă, care a venit atunci când Federația din România nu a vrut să continue proiectul din care făceam parte. Un proiect pe care mi-am dorit din suflet să îl continui și să ajut și să influențez pozitiv handbalul românesc.  Dar, nu a ieșit așa și apoi Cehia a venit cu un proiect foarte interesant, la care particip acum” a spus nordicul. 

Cehia a ratat calificarea la Europeanul din acest an într-o grupă cu Franța, Croația și Ucraina. Cea mai cunoscută jucătoare a Cehiei este interul Marketa Jerabkova, care activează în Norvegia, la Vipers. 

Bent Dahl: ”Obiectivul meu este calificarea la Mondialul din 2023!”

Bent Dahl va avea ca obiectiv cu naționala Cehiei calificarea la Mondialul de anul viitor. ”Obiectivul meu este să mă calific la Cupa Mondială din 2023 și să ajut la dezvoltarea echipelor naționale de junioare. Jucătoarele din Cehia nu și-au atins încă potențialul maxim, ele au un viitor frumos înainte. Contractul cu Cehia va fi un job, alături de principala mea responsabilitate de la SCM Rm. Vâlcea. Este combinație interesantă, care doar mă face și mai motivat și mai bun în munca mea de antrenor. De asemenea, mulțumesc președintelui SCM Râmnicu Vâlcea, Florin Verigeanu pentru sprijin” a mai spus norvegianul.

Bent Dahl și-a început cariera ca analist al naționalei feminine a Norvegiei, în 1999, fiind și antrenor al loturilor naționale de juniori între 1999 și 2008. Ca analist la naționalele feminine și masculine ale Norvegiei a participat la zece campionate europene și mondiale, iar în 2013-2014 a îndeplinit același rol la naționala masculină a Rusiei. 

 A mai antrenat la Oppsal, Kongsberg, dar și la echipa maghiară Siofok, unde a fost o perioadă secund, apoi principal. Dahl este deținător al licenței Master Coach și lector al EHF. 

Una dintre jucătoarele de bază ale naționalei Cehiei, Veronika Mala s-a declarat entuziasmată de venirea norvegianului. ”Am auzit doar lucruri pozitive despre el. Este cunoscut pentru că încearcă ca jucătoarele să progreseze în fiecare zi. La echipa noastră națională cred că este o soluție excelentă care poate funcționa pe termen lung” a spus handbalista care evoluează în Germania, la Bietigheim. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *