SC Chimcomplex SA anunţă încetarea temporară a activităţii platformei din Râmnicu Vâlcea, din cauza problemelor de la CET Govora

SC Chimcomplex SA informează investitorii în legătură cu închiderea temporară a activităţii de producţie în cadrul platformei industriale Râmnicu Vâlcea pe o perioadă de 14 zile începând cu ziua de 5 august 2022, până la remedierea defecţiunilor tehnice apărute la CET Govora şi repornirea furnizării cu energie şi abur, potrivit unui comunicat de presă. Conform sursei citate, CET Govora a informat în legătură cu oprirea în avarie a generatoarelor G3 și G4, urmată de un incendiu la cablurile de evacuare a energiei electrice, iar cazanul de abur s-a spart, devenind indisponibil.

Aceste evenimente afectează funcţionarea platformei industriale a SC Chimcomplex SA din Râmnicu Vâlcea, în sensul că a fost întreruptă furnizarea energiei electrice şi a aburului industrial de către CET Govora, principalul furnizor de energie electrică şi abur industrial al platformei.

Contractele individuale de muncă ale salariaţilor afectaţi de încetarea temporară a activităţii se suspendă în această perioadă, aceştia urmând să primească o indemnizaţie de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile şi contractului colectiv de muncă, se mai arată în comunicat.

SC Chimcomplex SA anunță noua structură a consiliului de administrație

La data de 1 august 2022, SC Chimcomplex SA a anunțat noua structură a consiliului de administrație, care va conduce la eficientizarea și îmbunătățirea procesului decizional din cadrul companiei și a guvernanței corporative.

Membrii Consiliului de Administrație al SC Chimcomplex SA sunt lideri în domenii diferite, ce aduc expertiză globală din domeniul industriei chimice, comercial, finanțe și audit consolidând compania. Doi dintre membrii Consiliului de Administrație sunt femei și trei cetățeni străini.

Alături de Ștefan Vuza, președinte CA, aceștia vor stabili strategia companiei și vor supraveghea implementarea acesteia în perioada august 2022-2023. Totodată pe 12 august 2022 a fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la SC Chimcomplex SA pentru aprobarea numirii a încă doi administratori, numărul de administratori mărindu-se, de la 5, la 7.

Madeline Alexander, administrator persoană juridică, are o experiență internațională de peste 30 de ani în audituri și consultanță financiară pentru numeroase companii locale sau internaționale din diferite industrii, inclusiv industria chimică.

În ultimii 23 de ani de activitate a fost partener în companii de audit din Big 4 (Deloitte și KPMG). Doamna Alexander este acreditată ca expert US GAAP și IFRS în Statele Unite și România. Este membră a Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR), ASPAAS, CECCAR precum și Expert Contabil Autorizat (CPA) în Statele Unite ale Americii.

Doamna Alexander are cetățenie română și americană, iar pe lângă expertiza de nivel mondial în audit, domeniul financiar și managementul riscului va fi de asemenea, și dezvoltatorul relațiilor cu mediul financiar internațional. Gabriel Tischer, antreprenor, a condus timp de 20 de ani companii din industrii foarte diferite.

Experiența din ultimii 3 ani în prima sa funcție din domeniul public, aceea de președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu, l-a determinat să-și dezvolte cariera fiind propus din partea Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu. Witold Urbanowski, CEO al SC Ciech Soda România SA în ultimii 9 ani, este un specialist cu o experiență de peste 20 de ani în management operațional, procese de restructurare și administrarea afacerilor în domeniul industriei chimice.

Veronica Preoteasa are o experiență de peste 37 de ani în industria chimică, din care 19 ani în poziții de management, 10 ani de consultanță în domeniul poliuretanilor și antreprenoriat în comerțul și distribuția de produse chimice. Doamna Preoteasa și-a dezvoltat expertiza în domeniile cheie ale industriei chimice: marketing, investiții, crearea și lansarea de produse de nișă. De asemenea, compania anunță că își consolidează echipa de consultanți ai Consiliului de Administrație al SC Chimcomplex SA, prin numirea domnului inginer Nicolescu Petru, ca reprezentant al statului român. SC Chimcomplex SA, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, raportează pentru primul trimestru 2022 majorarea cu 23,2% a cifrei de afaceri față de cea din aceeași perioadă a anului 2021. Compania a obținut un profit net de 72 milioane de lei (14,6 milioane de euro), cu o cifră de afaceri de 612 milioane de lei (123,7 milioane de euro).

Sub coordonarea noului CA, compania țintește poziția de lider

Obiectivul SC Chimcomplex SA este de a atrage mai mulți experți necesari unei bune analize în procesul decizional, știindu-se că piața globală trece prin mari turbulențe.

„Experiența internațională și cunoștințele vaste despre industrie și mediul de afaceri a celor 4 membri independenți votați astăzi, precum și celor 2 ce ni se vor alătura peste aproximativ 2 săptămâni, se aliniază perfect cu prioritățile Chimcomplex. Sunt încrezător că mărirea numărului de administratori de la 5 la 7 dintre care 6 vor fi independenți va aduce un aport valoros consiliului nostru, pe măsură ce ne dezvoltăm. Este o premieră în România ca un acționar majoritar să fie în minoritate (1 din 7) în consiliul companiei sale, asigurând astfel transparență actului de administrare. Două femei puternice și încrezătoare ni s-au alăturat în boardul Chimcomplex, ceea ce este un alt câștig pentru companie. Cred că senioritatea și entuziasmul noilor experți este un avantaj pentru a continua să transformăm compania, astfel încât să încorporăm sustenabilitatea, digitalizarea și experiența internațională în procesele noastre, în planul de investiții și practicile corporate”, a declarat Ștefan Vuza, președintele Consiliului de Administrație al SC Chimcomplex SA.

Virgiliu Băncilă, vicepreședinte SC Chimcomplex SA se retrage, după 55 de ani de activitate. „Vreau să-i mulțumesc domnului Băncilă, pentru pasiunea și dăruirea față de Chimcomplex și acționarii săi. Experiența și sfaturile sale în momentele critice ale evoluției companiei au fost de neprețuit pentru consiliu și pentru mine personal”, a mai adăugat Ștefan Vuza.

Sub coordonarea noului Consiliul de Administrație, SC Chimcomplex SA țintește poziția de lider în toate segmentele de activitate, creștere organică, noi achiziții, listarea pe bursele internaționale, continuarea digitalizării și creșterea sinergiilor dintre companiile grupului CRC. SC Chimcomplex SA este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli.

Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. SC Chimcomplex SA este o companie cu o tradiție de aproape 70 de ani, care dezvoltă produse de calitate pentru o viață mai bună și un viitor sustenabil. În perioada următoare, compania urmărește dezvoltarea prin continuarea programului de investiții strategice început în 2021 și își propune eficientizarea și stabilitatea din punct de vedere energetic.

Planul de investiții pentru anul în curs cuprinde în principal: finalizarea instalației de cogenerare CHP 49MW pe platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea pentru producerea de energie electrică, abur și apă caldă; finalizarea centralei termice de la Râmnicu Vâlcea pentru producție abur necesar instalațiilor tehnologice; modernizarea și mărirea capacităților instalație Propenoxid și instalației Polioli Speciali; retehnologizarea depozitelor de gaze lichefiate și de lichide inflamabile cu mărirea capacității de depozitare pentru materiile prime principale și creșterea gradului de siguranță în funcționare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *