Mare sărbătoare de ziua comunei Goleşti

Sub genericul „Zilele comunei Goleşti”, ediţia a IV-a, şi a celei de-a 46-a întâlniri tradiţionale „Fiii satului”, locuitorii comunei Goleşti s-au adunat cu mic cu mare şi au petrecut duminică, 4 septembrie, alături de oaspeţii lor, ziua comunei. Spectacol de muzică şi dans pentru toate gusturile, discotecă în aer liber, un magnific foc de artificii, dar şi tarabele şi mesele pline cu de toate au fost doar câteva dintre surprizele pe care primarul le-a pregătit invitaţilor şi locuitorilor comunei.

Evenimentul a fost deschis de discursul primarului Adrian Mitrache şi a continuat cu conferirea premiilor familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. La eveniment, alături de localnici, au fost prezente şi personalităţi din viaţa politică şi administrativă a judeţului.

Pe scena amenajată în aer liber în poieniţa satului Vătăşeşti, alături de Formaţia Cristal condusă de soliştii Valii şi Cosmin au susţinut un spectacol de zile mari, Mariana Ionescu Căpitănescu şi Trupa „Ane Mary”. Serviciile profesionale de sonorizare au fost oferite de DJ Joe.

Spectacolul de calitate şi bună dispoziţie i-a determinat pe toţi cei prezenţi să se prindă în hore şi sârbe romaneşti. Evenimentul a reunit comercianţi din întreaga zonă cu produse tradiţionale, astfel încât a fost imposibil să plece cineva de acolo cu mâna goală. Prin urmare, cei care au veni la eveniment au avut parte de o atmosferă de zile mari şi, cu siguranţă, s-au oprit la o halbă de bere rece, asortată cu un „mic de Goleşti”.

În cadrul manifestărilor, primarul Adrian Mitrache a evidenţiat importanţa acestei zile şi a făcut o scurtă prezentare a celor mai importante proiecte:

„Ziua localităţii este un prilej de a socializa, o ocazie pentru a mai sta de vorbă cu cetăţenii, de a le afla păsurile şi dorinţele, altfel decât în cadrul primăriei. Un prilej de a le spune cetăţenilor că noi avem proiecte depuse pentru accesarea fondurilor europene sau guvernamentale, însă canalizarea este un proiect cu prioritate, pentru care am primit finanţarea necesară. Sunt mulţumit, proiectul mult aşteptat pentru comuna Goleşti a intrat în linie dreaptă, urmează semnarea contractului de finanţare şi demararea procedurilor pentru atribuirea execuţiei lucrărilor. Este vorba despre cea mai mare investiţie în infrastructura de apă – canal din comuna Goleşti care, în primă fază, se va implementa în satele Aldeşti, Blidari, Popeşti şi Gibeşti. Valoarea investiţiei este de 15 milioane lei noi”, a precizat primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache. Al doilea proiect pentru care primarul aşteaptă finanţarea prevede asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 8,35 kilometri: „Acestea sunt proiectele noastre, însă prioritar este proiectul de canalizare”, a precizat primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache. Comuna ar putea beneficia de gaze naturale, prin programul „Anghel Saligny”. Pentru introducerea gazelor naturale în localitate, administraţia locală este într-un parteneriat cu Primăria comunei Budeşti: „După ce conducta de gaze din comuna Budeşti va ajunge la graniţa cu localitatea Goleşti, vom putea să trecem imediat la branşarea localităţii, mai întâi în satele Aldeşti şi Blidari, a mai punctat primarul.

Evenimentul s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *