Sâmbătă, 10 septembrie 2022, la Căminul Cultural Galicea a avut loc evenimentul ,,Satul meu, vatră frumoasă”

Consiliul Local Galicea și administrația publică locală din Galicea au organizat sâmbătă, 10 septembrie, la Căminul Cultural Galicea a patra ediție a evenimentului ,,Satul meu, vatră frumoasă”.

Proiectul anual ,,Satul meu, vatră frumoasă” a avut ca obiective principale: adunarea tinerilor în jurul Bibliotecii Publice Galicea, participarea lor săptămânală la proiectele anuale promovate și implementate de bibliotecă, participarea la atelierele de vacanță desfășurate în perioada iunie-august, atragerea persoanelor de vârstă medie și înaintată către citit, consultanță și consiliere culturală, dar şi informarea utilizatorilor de carte ai bibliotecii privind noutatea istorico – cultural – literară în comunitate și țară.

Cu acest prilej, administrația publică locală, reprezentată de primarul Florin Alexandru Mărăcine și viceprimarul Adrian Prioteasa au premia toți participanții la proiectele desfășurate în cadrul atelierelor de vară de la bibliotecă și tinerii membri ai Corului ,,Vocea Topologului-Galicea”. 

De asemenea, elevii participanți la proiectele internaționale: „Olimpiada de benzi desenate”, ,,Maratonul de povești”, „Vreau să fiu reporter” și „Prietenie pe o sfoară virtuală”, la care au fost parteneri Școala Gimnazială Galicea, clasele pregătitoare, clasa a II-a și clasa a III-a, alături de cadrele didactice coordonatoare, au primit din partea Bibliotecii Publice Galicea diplome de participare.

Prima ediție proiectul a avut în atenție ,,Anul omagial al cărții și al satului românesc”, eveniment difuzat pe postul de televiziune Etalon – Rm. Vâlcea în cadrul emisiunii ,,Casa cărții”, realizatoare dna Zenovia Zamfir, în a doua ediție a avut în atenție spectacolul cultural religios ,,Marie, dragă Marie”, a treia ediție seminarul ,,Pâinea care ne unește”, dedicat locuitorilor galiceni plecați peste hotare, (diaspora românească), iar acum a fost prezentat spectacolul ,,Prietenie și tradiție comunitară”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *