Vâlcea pierde cu CSM București

CSM București a învins joi seara, în deplasare, pe SCM Râmnicu Vâlcea, scor 34-30 (20-14), în derby-ul etapei a V-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Atmosfera în Sala Traian a fost una extraordinară, în tribune fiind peste 2.200 de spectatori, iar fanii au oferit înainte de meci o coregrafie specială, cu un banner imens cu un mesaj semnificativ: ”Niciun pas în spate!”. O mare de cartonașe albastre, roșii și albe au format și numele de ”Vâlcea”. Însă, pe teren, CSM București a fost superioară.

Venită după succesul de la Brest, cu Glauser în mare formă în poartă, CSM a început tare meciul și s-a desprins la 3-0 și apoi la 10-3 în minutul 14. Treptat, Vâlcea a găsit soluții în atac și a echilibrat jocul. Cu Dembele, Neagu și Pintea în mare formă, București s-a desprins la 18-10 în minutul 25, iar la pauză avea 20-14.

Vâlcea a avut sclipiri în partea secundă, în special pe contre rapide cu Fujita și a relansat meciul în minutul 46: 23-26. A fost un foc de paie. Trupa lui Adi Vasile a apăsat din nou pe accelerație și s-a distanțat decisiv la opt goluri: 33-25 în minutul 54. Pe final, SCM a mai redus din handicap. S-a terminat 34-30 pentru CSM, care a confirmat forma excelentă în care se află și este mare favorită la câștigarea titlului. La oltence, doar Fujita, Lupei și Elghaoui pot fi remarcate.

Pentru Vâlcea, aceasta este prima înfrângere din acest sezon. ”Am pregătit foarte bine meciul dar în primele 15 minute am fost stresați și ușor naivi. Pentru restul meciului sunt foarte mulțumit de cum am jucat și ne-am luptat. Am ratat foarte mult în prima repriză de la semicerc, ca să câștigi cu CSM trebuie să fii isteț și să marchezi mai mult. Avem jucătoare și sisteme multiple de joc care ne-au oferit șansă să marcăm 30 de goluri și puteam mai mult. Nu sunt dezamăgit de atac, iar în defensivă nu am avut șansă, când noi am aruncat în bară ele au avut contraatacuri ușoare și au marcat, când portarii noștri au aparat, mingile tot la ei au ajuns, acesta este ghinion. Sunt 6-7 astfel de șanse și asta este o mare diferența în joc. Dar CSM a meritat victoria”, a declarat antrenorul Bent Dahl. Roș-albastrele au 10 puncte din 5 jocuri, iar campionatul se întrerupe pentru două săptămâni, pentru a face loc pregătirii echipei naționale.

SCM Rm. Vâlcea: Elghaoui 6, Fujita 5, Glibko 5, Kovacevic 4, Lupei 3, De Jong 2, Bucur 2, Hansson 1, Levcenko 1, Băcăoanu 1.

CSM București: Dembele 10, Pintea 7, Neagu 6, Omoregie 4, Aune 3, Zaadi 2, Sudakova 1, Niakate 1.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *