Primarul trage concluzia | Spune că evenimentul Romanian Music Awards este de acum cunoscut în întreaga lume

Evenimentul Romanian Music Awards, care a provocat o serie de nemulțumiri la adresa locuitorilor orașului din pricina organizării care a necesitat blocarea traficului, s-a încheiat. La această ediție a Romanian Music Awards, pe scena din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea au urcat pentru a oferi un concert publicului: DJ Project, Nicole Cherry, Elena Gheorghe, Loredana, Andia, Lora, Speak, Connect-R, Ștefania, Lora, Emilian, Johny Romano, Juno, YNY Sebi și alții. 

Numărul anticipat de participanți la eveniment ar fi fost de ordinul zecilor de mii, conform primăriei din Râmnicu Vâlcea, care a finanțat evenimentul. Administrația locală anunțase în urmă cu câteva săptămâni că se așteaptă să fie prezenți în jur de 35.000 participanți. Numărul este nerealist, chiar reprezentând peste 38% din toată populația orașului Râmnicu Vâlcea. Chiar și așa, primăria a declarat că zeci de mii de persoane au participat la eveniment:

Atmosferă incendiară la Romanian Music Awards 2022. A fost o seară în care muzica a răsunat în Râmnicu Vâlcea. Zeci de mii de oameni au dansat și au fredonat muzica artiștilor preferați. Vă mulțumim, Râmnicu Vâlcea!

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Primarul Mircia Gutău trece la concluzii după eveniment

După eveniment, în cursul zilei de astăzi, primarul a recunoscut că au existat și situații mai puțin plăcute care au rezultat din pricina organizării evenimentului. Acesta vorbește despre traficul din ultimele zile, din pricina blocării unor străzi importante de legătură din oraș. Totuși, acesta nu se abține să compare evenimentul sau riscul organizării unui eveniment cu alte festivaluri mult mai mari decât Romanian Music Awards, precum Untold.

Ca la orice manifestare de o asemenea anvergură, au existat şi aspecte mai puţin plăcute. Blocarea pentru mai multe zile a segmentului central din Calea lui Traian a cauzat, fără îndoială, o serie de ambuteiaje în traficul auto şi o creştere semnificativă a timpilor de parcurgere a oraşului de la un capăt la celălalt. Este, însă, un aspect specific oricărui eveniment public de mari dimensiuni: vedeţi Programul ”Străzi deschise” din Bucureşti, care opreşte circulaţia auto pe Calea Victoriei şi Şoseaua Kiseleff în toate week-end-urile până la jumătatea lunii octombrie, sau (pentru cei care nu obosesc să invoce oraşele transilvănene în raport cu Râmnicul nostru) restricţiile de trafic (întinse pe mai multe zile) ocazionate în această vară de Festivalul Untold şi de multe alte manifestări cultural-sportive derulate în Cluj-Napoca; iar exemplele pot continua la nesfârşit.

Primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Primarul susține că a fost un eveniment atât de important pentru locuitori și istoria orașului, încât animația din centrul orașului a ajuns să fie faimoasă în toată lumea. De asemenea, le amintește criticilor să rămână în banca lor, spunând că aceștia sunt necalificați în domeniul organizării evenimentelor artistice, în ciuda cunoștințelor primarului orașului.

Dar un eveniment cu specific de Gală precum Romanian Music Awards trebuia să beneficieze de o expunere maximă şi de o amplasare centrală şi nu se putea desfăşura în alte locaţii, gen Stadionul municipal, Malul Alb sau platoul Feţeni, aşa cum au invocat unii critici ”de serviciu” ai Primăriei, calificaţi brusc (şi) în domeniul organizării evenimentelor artistice. Critici care, nu demult, deplângeau că centrul civic al oraşului nu este animat – iar acum, când animaţia de la Kilometrul ”0” al Râmnicului a devenit cunoscută în întreaga lume printr-un eveniment artistic de amploare, s-au sucit la 180 de grade!

Primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *