Primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu, luptă contracronometru pentru dezvoltarea comunei

La Nicolae Bălcescu infrastructura rutieră este prioritară pentru administraţia locală, şi asta fiindcă, din cei peste 250 de kilometri însumaţi de drumuri comunale pe care îi are localitatea Nicolae Bălcescu, într-un procent destul de mic sunt drumuri asfaltate. Mai mult, cele mai frecvente solicitări venite din partea locuitorilor comunei Nicolae Bălcescu se referă la asfaltarea drumurilor. 

În acest sens primarul are o parte dintre proiecte depuse privind modernizarea infrastructurii rutiere, pentru care a primit finanţare şi este pregătit pentru depunerea altor noi proiecte, odată cu apariţia noilor ghiduri de finanţare cu bani europeni sau fonduri guvernamentale. În prezent, în localitatea se fac lucrări de asfaltare cu bani din bugetul local.

„Avem un proiect de asfaltare cu bani din bugetul local care însumează un kilometru. Prin acest proiect se va asfalta „Uliţa lui Bratu” şi „La Colonel”. Nu ne permitem prea multe investiţii din bugetul local fiindcă nu este un buget bogat. Cu toate acestea, vom asfalta măcar un kilometru în fiecare an. Este puţin, având în vedere că localitatea are peste 250 de kilometri de drumuri comunale. Cu toate acestea, eu cred că, dacă se făcea în fiecare an câte un kilometru, în cei 30 de ani procentul drumurilor asfaltate era altul, iar comunitatea era mulţumită. În prezent, procentul de asfaltare a drumurilor comunale este în procent destul de mic. Eu mi-am propus să asfaltez într-un procent cât mai mare drumurile din localitate în cel mai scurt timp”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Tocmai de aceea, ne explică primarul, se încearcă accesarea sistematică a proiectelor de investiții și sunt deschise în permanență noi șantiere pe drumuri și pe ulițe. Primarul localităţii Nicolae Bălcescu spune că oamenii locului au nevoie mare de aceste investiții și că toate drumurile și ulițele de pământ sau de piatră trebuie asfaltate.

Asfalt cu fonduri guvernamentale

Un alt proiect de asfaltare pentru care s-a desemnat entitatea câştigătoare se va realiza cu fonduri atrase prin Compania Naţională de Investiţii. Primarul spune că foarte curând se va da ordinul de începere a lucrării. Drumul are o lungime de aproximativ 4 kilometri, face legătura cu localitatea Dănicei şi este o cale extrem de utilă pentru comunitate, o rută care leagă cele două localităţi, scutind mai mult de 50 de kilometri traseul pe varianta drumului naţional. Valoarea investiţiei este de 124 de miliarde de lei vechi. Drumul se uneşte cu drumul comunal 33 – Corbii din Vale şi este o lucrare destul de complexă, cu ziduri de sprijin, structuri de teren, relocări de stâlpi de electricitate, rigole betonate şi gabioane.

Asfalt prin PNI „Anghel Saligny”

Bani pentru asfaltarea drumurilor s-au atras şi prin PNI „Anghel Saligny”. Prin urmare, 8,9 milioane de lei ajung în comuna Nicolae Bălcescu. Banii vor fi folosiţi la lucrările de turnare a covorului asfaltic pentru drumurile comunale din localitate:

„Noi avem deja licitaţia făcută şi pentru acest proiect. Prin urmare, şi prin acest PNI „Anghel Saligny” vom reuşi asfaltarea drumurilor pe o lungime de 8 kilometri. Sunt patru tronsoane de drum în zona Ginerică, Comanca, Valea Viei şi Dosul Râului”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Practic, primarul localităţii Nicolae Bălcescu duce o luptă contracronometru pentru dezvoltarea comunei. Și nu oricum, ci muncind cot la cot cu viceprimarul, cu angajaţii primăriei și cu toți locuitorii.

Landor Moşteanu are un obiectiv ambiţios pentru acest mandat, şi anume să reuşească să asfalteze cât mai multe drumuri din comuna pe care o conduce.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *