Primăria Băbeni investește masiv în infrastructura rutieră din oraș: „Toate străzile din orașul Băbeni vor fi asfaltate”

La Băbeni sunt deschise la acest moment mai multe șantiere și se investește în modernizarea infrastructurii rutiere, iar lucrările vor continua în sănătate, în educație și în extinderea rețelelor de gaz metan. 

Străzi întregi au fost asfaltate pe parcursul acestui an, iar lucrările continuă. O parte din ele sunt făcute cu bani de la bugetul local, iar pentru altele se va da ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare cu fonduri guvernamentale sau europene.

Pentru străzile din satul aparținător Români s-au atras aproximativ 6 milioane de lei. Reabilitarea drumurilor și străzilor în satele aparținătoare Bonciu, Capu Dealului, Tătărani, Valea Mare și Pădurețu din orașul Băbeni este cel de-al doilea proiect pentru care se va aloca de la Ministerul Dezvoltării suma de aproximativ 5 milioane de lei. Pentru alte drumuri și străzi din Băbeni există finanțare, fiind cel de-al treilea proiect care are valoarea de peste 4 milioane de lei: „Avem proiecte finanțare cu bani guvernamentalei în valoare de peste 15 milioane de lei. Cu bani din bugetul local, Primăria Băbeni a investit masiv în infrastructura rutieră. Băbeniul este astăzi un șantier. Străzile asfaltate sunt lucrări executate ca la carte, cu rigole și podețe, iar prin proiectele prinse prin PNI „Anghel Saligny” se vor asfalta alte 59 de străzi. Sunt lucrări importante pentru că reprezintă un pas esențial în modernizarea orașului, în accesibilizarea și în dezvoltarea sa. Cu aceste proiecte toate străzile din orașul Băbeni vor fi asfaltate ca-n palmă. Ca primar, rog locuitorii orașului să înțeleagă pasul important pe care îl facem cu aceste lucrări și să acceptăm perioadele de disconfort cu lucrările din jurul nostru pentru că, după schimbare, cu siguranță va fi meritat efortul“, a precizat primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan.

Un alt drum important, care traversează centrul orașului și care primarul speră să intre cât mai repede în reabilitare este drumul județean 646 Băbeni – Tomșani – Costești – Mănăstirea Arnota.

Centura de ocolire intră în execuție 

O altă veste bună este faptul că s-a finalizat licitația privind construirea centurii de ocolire a orașului Băbeni pentru fluidizarea traficului:

„Demersurile pe care le-am făcut la CNAIR nu au fost în zadar, pentru că zilele acestea s-a finalizat licitația pentru varianta ocolitoare a orașului Băbeni. Centura de ocolire este o rută necesară, având în vedere traficul crescut pe această porțiune a drumului național. Scopul proiectului are în vedere crearea unui trafic favorabil dezvoltării atât a Băbeniului, care se poziționează printre primele patru orașe din județ ca dezvoltare economică, dar și a întregului județ. Este un proiect foarte bun, și asta fiindcă această arteră rutieră va fluidiza traficul pe ruta Râmnicu Vâlcea – Drăgășani”, a precizat primarul social-democrat din Băbeni, Ștefan Bogdan.

Varianta centurii începe din localitatea Frâncești, pe o lungime de 7 kilometri, ocolește centrul orașului Băbeni și iese la Zăvoi, pe lângă râul Bistrița. Aici se va construi un pod peste calea ferată, iar centura continuă apoi până la drumul național. Prin urmare se va ocoli centrul orașului Băbeni și acest lucru este foarte important, fiindcă degrevează centrul orașului. Se va construi inclusiv un pod pe o lungime de 46 de metri peste pârâul Bistrița.

Extinderea rețelei de gaze 

Tot în această perioadă, primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan, a primit avizul pentru extinderea rețelei de gaze în zona Valea Mare. Lucrările pe acest tronson se vor executa cu bani din bugetul local. Cu bani din bugetul local se va moderniza și curtea liceului, unde se vor monta băncuțe și se vor construi alei, iar în fața liceului se va amenaja un parc. Acest proiect va fi supus pe ordinea de zi în prima ședință de Consiliu Local, ne spune primarul Ștefan Bogdan. În zona blocurilor se lucrează intens la mărirea capacității de parcare. Un alt proiect finalizat cu bani din bugetul local este amenajarea trotuarelor în zona Tătărani pe un singur sens. Fiind un proiect multianual, anul viitor lucrările de amenajare a trotuarele vor continua și pe celălalt sens. 

Cea mai modernă piață agroalimentară din județ se va construi la Băbeni

Pentru construirea unei piețe agroalimentare moderne, pe două nivele, cu parcare subterană, în centrul orașului se vor atrage fonduri prin FLAG – fonduri europene, ne informează primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan. Va fi o piață modernă, cu standuri pentru toate produsele:

„Orașul are nevoie urgent de această piață. Este unul dintre principalele proiecte care se va realiza cu bani europeni. O dată cu deschiderea acestei piețe agroalimentare orașul va atrage atenția producătorilor și investitorilor din domeniu, care vor avea un loc propice pentru prezentarea și vânzarea produselor”, declarat primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan.

Blocuri și grădiniță 

În Băbeni se vor construi trei blocuri în zona Valea Mare și alte trei în zona Petrolului, iar cu bani atrași de la Ministerul Educației se construiește o nouă grădiniță. Noua locație va avea 4 grupe și dotări la cele mai noi standarde pedagogice Totodată, grădinița va fi dotată cu cabinet medical și spații de joacă, ne-a explicat primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan. El a mai adăugat faptul că noua instituție școlară va avea în dotare materialele didactice și jucării nou-nouțe pentru toți copiii, facilități care, în opinia primarului, reprezintă pentru „micuți” mediul ideal: 

 „Această nouă grădiniță este cu program normal, are patru clase și se construiește în zona unde cândva era cantina companiei Petrom. Noua instituție școlară se realizează cu fonduri guvernamentale atrase de la Ministerul Învățământului. Este a doua grădiniță care se construiește din temelii, pentru care am reușit să atrag fondurile necesare, locație care ulterior am reușit să o transform într-una cu program prelungit. În zona Petrol, unde se construiește grădinița aceasta va fi o zonă foarte frumoasă, aici se va amenaja un parc de joacă și se vor construi trei blocuri tip ANL, cu câte 21 de apartamente fiecare”, ne-a declarat primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan.

Școala din zona Români se va transforma în after-scholl

Clădirea școlii zona Români va fi dată în concesiune la Avicarvil pentru amenajarea unui after-scholl, aceasta fiind o alternativă pentru părinții ocupați din Băbeni. Noul after-scholl va putea oferi sprijin la teme și o varietate de activități educative pentru cei mici într-un mediu sigur, supravegheat

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *