Dealul Capela se va transforma în o „pădure-parc”

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a transmis că proiectul de amenajare a unei păduri-parc pe Dealul Capela a primit aviz favorabil de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Asta înseamnă că administrația orașului va avea mână liberă în a construi noul parc pe Dealul Capela.

În comunicat se mai arată că terenul vizat are o suprafaţă de 46,552 ha şi a intrat în administrarea Municipiului Râmnicu Vâlcea în vederea realizării unor amenajări de tip pădure-parc.

În conformitate cu acest document, lucrările permise pentru amenajarea pădurii-parc de pe Dealul Capela constau, printre altele, în realizarea a aproximativ 5 km de alei sau piste de biciclete din materiale ecologice, cu lăţimea de maxim 2 m, montarea a 44 de bănci, realizarea unui sistem de iluminat care să lege aleea Castanilor – de-a lungul fostei pârtii de bob – de zona „Boul de piatră” sau amplasarea a 4 puncte de informare şi a unei toalete ecologice. Ca urmare a avizării Studiului de fundamentare privind pădurea-parc pe Dealul Capela, în perioada următoare vor demara procedurile necesare în vederea realizării amenajărilor aprobate.

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea
Dealul Capela, Râmnicu Vâlcea.

Lucrările care se vor efectua pentru amenajare:

  • Aproximativ cinci kilometri de alei sau piste de biciclete cu lățimea de maxim doi metri, realizate cu materiale ecologice;
  • Realizarea unui sistem de iluminat care să lege Aleea Castanilor, de-a lungul fostei pârtii de bob, de zona „Boul de piatră”;
  • Montarea a 44 de bănci și amplasarea de toalete ecologice;
  • Construcții provizorii din lemn cu suprafața construită de maxim 15 metri pătrați;
  • Amplasarea a patru puncte de informare turistică;
  • Popasuri, puncte de belvedere, zone de odihnă sau de luminiș.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *