Primarul comunei Bujoreni,  Gheorghe GÎNGU: ”Educația este pe primul loc în comuna noastră”


Investițiile la Școala și Grădinița Olteni se află în faza finală. Primăria Comuna Bujoreni a realizat la unitatea de învățământ din satul Olteni o parcare, dar și un culoar de îmbarcare / debarcare a elevilor. De asemenea, a fost construit un teren multifuncțional – teren de tenis,handbal și fotbal – și sistematizare pe verticalã.
În locația modernă și spațioasă de la Grădinița Olteni, scene și personaje din povești și desene animate au fost pictate pe pereți. Imaginile colorate, care au menirea de a le dezvolta imaginația copiilor, au fost folosite pentru a decora sălile în care își desfășoară activitatea micuții.
“Rămân consecvent și tenace în atingerea scopului propus, acela de a investi cât mai mult în învățământ și, implicit, în viitorul copiilor din Bujoreni! Educația este pe primul loc în comuna noastră! Anul viitor mi-am propus ca la fiecare unitate școlară din Bujoreni să construim câte un loc de joacă pentru copii, precum și să montăm sisteme de supraveghere și efracție la fiecare clădire. Abia atunci pot spune că am finalizat investițiile în școlile din Bujoreni” – Gheorghe GÎNGU, primarul comunei BUJORENI.

Primarul localității Bujoreni, Gheorghe Gîngu: „Avem școli frumoase şi sunt mândru de ele”

Şcolile din Bujoreni sunt clădiri cu acces la internet, cu laboratoare de informatică, laptopuri, calculatoare şi aparatură video. De toate acestea beneficiază cei aproape 380 de elevi ai şcolilor din localitate.

Pentru ca elevii din localitate să beneficieze de astfel de locaţii moderne, aşa cum ar trebui să fie la nivelul anului 2022, administraţia locală din Bujoreni a reuşit să atragă fonduri pentru modernizarea, dotarea şi extinderea unităţilor de învăţământ de pe raza localităţii. Astfel, grădiniţa cu program normal de la Bogdăneşti a beneficiat de un proiect care s-a ridică la peste 2000 de mii de lei. Fonduri guvernamentale au fost atrase şi pentru modernizarea, dotarea şi extinderea Şcolii din satul Olteni şi a Şcolii cu clasele I-VIII Gura Văii. Primarul Gheorghe Gîngu, fiu de dascăli, spune că începutul a fost greu, privind asigurarea unor şcoli corespunzătoare desfășurării procesului de învățământ.

Primarul are depus şi proiectul pentru construirea unei săli de sport la CNI în curtea şcolii din satul Gura Văii , iar în satul Olteni se va face complexul administrativ, însemnând construirea unei noi primării, dar şi o sală de sport şi evenimente, o investiţie de peste 15 milioane de lei.

Un alt proiect pentru care aşteptă finanţarea este construirea dispensarului. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *