Remiză în derby-ul Sparta – SCM

Principalele favorite la titlul județean, Sparta Rm. Vâlcea și SCM au remizat sâmbătă pe Brothers Sport Hub, scor 2-2, într-un meci contând pentru etapa 12 din Liga a IV-a.

Pentru a înlătura orice discuție, AJF Vâlcea a delegat o brigadă din Ilfov, condusă de centralul de Liga 1, Ionuț Coza, ajutat la linii de doi tușieri de Liga a III-a.

 Prima repriză a fost una foarte echilibrată, cu puține faze de poartă, în care ambele echipe au fost mai preocupate de defensivă. Prima mare șansă a aparținut gazdelor în minutul 22, când Sebi Preda a scăpat singur spre poartă, a șutat dar portarul SCM-ului, Gherguș a respins providențial. Oaspeții au și ei o șansă bună în minutul 26, când, după un corner,  I. Săraru a reluat cu capul de puțin pe lângă.

Imediat după pauză, I. Lazăr de la oaspeți a deviat cu capul după un corner și portarul gazdelor, Panait a prins în doi timp balonul, undeva de pe linia porții. Tușierul a indicat gol, centralul a arătat inițial mijlocul terenului, apoi arbitrul Ionuț Coza a discutat cu tușierul și a trecut peste decizia acestuia, explicând echipelor că a fost bine plasat și a văzut că mingea nu a depășit linia porții. SCM a presat mai mult, însă Sparta a lovit de două ori, în decurs de patru minute. În minutul 67, Pușcatu a înscris cu capul după o centrare dintr-o lovitură liberă din flancul stâng și s-a făcut 1-0. Apoi, în minutul 71, A. Streinu și-a preluat mingea cu capul în viteză pe lângă un adversar și a reușit un eurogol, șut la vinclu din 17 metri, lateral dreapta!

La 2-0, Sparta s-a cantonat în defensivă și a plătit scump. SCM a relansat rapid meciul și Dede Trașcă a marcat cu capul din 6 metri, în minutul 74. Sparta a fost aproape de gol în minutul 80, când Cazan a scăpat singur spre poartă, dar a preluat greșit, s-a întors, a pasat în dreapta pentru Streinu, liber în marginea careului, dar portarul Gherguș a scos în corner. Într-un final tensionat, SCM a egalat în prelungiri, prin George Neacșu, care a marcat cu capul după centrarea lui Trașcă. La faza anterioară, după o centrare în careul oaspeților, unul din jucătorii echipei gazde a căzut de lângă Neacșu, jocul a continuat pentru câteva secunde,  apoi centralul Coza a întrerupt meciul pentru acordarea de îngrijiri medicale. Partida s-a reluat cu minge de arbitru și din această fază SCM a egalat, iar gazdele au protestat vehement, acuzând că jucătorul căzut fusese faultat și trebuia acordată lovitură liberă.

S-a terminat 2-2 și ambele echipe rămân neînvinse și continuă lupta pentru titlu, alături de Păușești Otăsău. Sparta, SCM și Păușești Otăsău sunt neînvinse în acest sezon și anunță o luptă strânsă pentru titlul județean.

Rezultate etapa 12:

Sparta Rm. Vâlcea – SCM Rm. Vâlcea 2-2

Atletic Drăgășani – Foresta Malaia 5-4

Lotru Brezoi – Viitorul Budești 6-1

FC Păușești Otăsău – CS Gușoeni 4-1

Minerul Berbești – Stejarul Vlădești 8-1

Viitorul Mateești – AFC Băbeni (duminică)

Unirea Tomșani – Chimia Rm. Vâlcea (duminică)

Oltețul Alunu – CS Mădulari (duminică)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *