Mihăești, comuna unde se muncește la foc continuu, iar primarul atrage numeroase fonduri de investiții

În toată această încleștare economică în care ne aflăm, primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu, identifică fonduri, execută lucrări cu fonduri europene, guvernamentale sau din bugetul local, iar pentru viitor are foarte multe lucruri frumoase de înfăptuit pentru comunitate. 

Spune că anul 2022 se încheie cu provocări și destul de multe realizări pentru administrația locală din Mihăești. Drept dovadă, în comună se construiește din temelii o nouă grădiniță, un parc tematic, se lucrează la realizarea de trotuare, rigole și podețe de acces către toate proprietățile situate pe ambele părți al DN67, de la sensul giratoriu spre Băile Govora până la ultima casă, se ridică poduri și se amenajează noi zone de agrement. Foarte curând aici se vor deschide noi șantiere pentru modernizarea infrastructurii rutiere, bazin de inot, canalizare, reabilitarea termică a instituțiilor, modernizări de dispensare și școli, iar pentru diminuarea cheltuielilor la facturile de energie electrică pe izlazul din satul Negrei se va amenaja un parc fotovoltaic.

La Mihăești se construiește un parc tematic, din fonduri europene

La ora actuală se lucrează intens în satul Negrei din comună

Primarul localității Mihăești, Constantin Bărzăgeanu a atras bani europeni pentru construirea unui parc cu tematică pescărească. Lucrările se realizează din fonduri obținute prin FLAG „Oltul Puternic”, iar scopul proiectului este de a promova consumul de pește și de a prezenta copiilor importanța și frumusețea păstrării speciilor de plante și viețuitoare, dar și a mediului de viață acvatic. Astfel, pe terenul din satul Negreni se lucrează din plin la amenajarea unuia dintre cele mai atractive locuri de joacă din mediul rural pentru copii. Aici se va construi inclusiv o clădire pentru diafilme, se vor amenaja gradene cu flori și arbuști și o platformă pentru spectacole:

„Se lucrează, utilajele sunt în teren. Parcul va avea forma unui pește, va fi un parc tematic pescăresc și toate jucăriile vor avea formă de pește. Se va construi inclusiv o clădire dotată cu aparatură pentru proiecție diafilme pentru copii, cu tot ce înseamnă mediul de viață acvatic, fauna Deltei Dunării, curiozități și lucruri pe care copiii vor să le știe legate de viața multor specii de plante și viețuitoare. Mai mult, tot prin acest FLAG „Oltul Puternic” am atras 2 miliarde de lei vechi, am mai pus o diferență și ne-am achiziționat un tractor nou”, ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu. 

Foto parc tematic Negreni 

*

În satul Negreni se construiește un bazin de înot 

Primăria condusă de primarul Constantin Bărzăgeanu funcționează pe un principiu clar:trebuie să existe lucrări finalizate și recepționate, lucrări în execuție și lucrări la care se depune sau se întocmește documentația. În acest sens, primarul, susținut de echipa puternică pe care o are se luptă pentru a atrage în comună cât mai multe fonduri de investiții, atât de la administrația centrală, de la Guvernul României, cât și fonduri europene.

Pe filiera Companiei Naționale de Investiții, prin intermediul căreia s-au finalizat în această perioadă lucrările la Sala de sport, autoritățile locale din Mihăești au în plan să construiască un bazin de înot chiar în zona parcului tematic: 

„Avem lucrări finalizate, lucrări în execuție și lucrări la care se depune sau se întocmește documentația. Acesta este principiul după care se lucrează la primărie. 

Proiecte avem și pentru dispensarul medical din satul Govora, depus la Compania Națională de Investiții. Și tot la CNI avem depus proiectul pentru construirea unui bazin de înot pe izlazul din satul Negreni. Bazinul va fi unul acoperit și va menține o temperatură optimă în interior. Va avea un centru de comandă computerizat, prin intermediul căruia se va asigura reciclarea permanentă a apei din bazin, care va fi încălzită și monitorizată. Bazinul va avea o zonă de așteptare pentru părinții care își însoțesc copiii, dar și vestiare și dușuri”, ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu. 

Valoare proiectului este de 29.607.867,85 lei, iar suprafața construita va fi de 1.289,13 metri pătrați. Clădirea va avea regimul de înălțime format din subsol, parter și etaj, iar bazinul va avea dimensiunile de 15,40 metri x 25,02. La etaj vor fi amenajate gradenele pentru 124 de spectatori, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, precum și vestiare pentru acestea. Ansamblul pentru acest obiectiv va cuprinde inclusiv alei pietonale, spații verzi, alei carosabile și parcare.

Foto bazin de înot

O nouă grădiniță se construiește la Mihăești

În satul Măgura se construiește o nouă grădiniță cu patru săli de clasă pentru patru grupe. Investiția este finanțată integral din fonduri nerambursabile și are o suprafață de peste 500 de metri pătrați: „Este a treia grădiniță pe care o construiesc din temelii. În acest sens sunt foarte interesat ca toți copiii noștri să aibă toate condițiile. Am luat această hotărâre fiindcă în pandemie a trebuit să creăm condiții, astfel încât copiii să aibă un anumit spațiu, să păstreze o anumită distanță, ceea ce am reușit foarte greu. Prin urmare, cu fonduri de la Ministerul Educației se construiește o nouă grădiniță în curtea școlii din satul Măgura, care va avea capacitatea pentru patru grupe: două grupe vor fi cu program prelungit, iar celelalte două vor fi cu program normal. Noi am avut o clădire veche pe care am demolat-o, fiindcă nu mai mergea cârpită, însemna bani aruncați. Prin urmare, decizia noastră a fost de a construi o nouă locație din temelii, care să corespundă normelor ISU”, a precizat primarul Constantin Bărzăgeanu.

FOTO GRADINIȚĂ

Guvernul României a scos din listă masa caldă a copiilor din Mihăești 

Primarul este supărat fiindcă din lista Guvernului României, unde erau incluși și copiii din localitatea Mihăești pentru programul „Masă Caldă”, comuna a fost exclusă. Autoritățile locale spun că programul era așteptat cu mare bucurie atât de copii cât și părinți, însă lucrurile s-au schimbat peste noapte: 

„Un alt lucru care m-a durut foarte tare este faptul că, după ce am fost trecut în lista localităților care vor beneficia în acest an școlar de programul „Masă caldă” pentru copii, am fost excluși peste noapte. Nu știu ce să spun, nu este o problemă, dar trebuie să înțeleagă că, dacă cineva are ceva cu mine personal nu trebuie să se răzbune pe copiii și pe bătrânii către beneficiază de aceste fonduri pe care le primim de la Guvern. Toți avem nevoie de bani și de sănătate și înțelegere. Eu am anunțat că suntem în acea listă, copiii așteptau cu sufletul la gură masa caldă și nu știu ce să le spun acum, fiindcă nu pot să le spun că la un ordin localitatea a fost scoasă din listă. Masă caldă este o mare bucurie pentru toți copiii, indiferent din mediul din care provin și pe care o așteptau cu nerăbdare”, a precizat primarul Constantin Bărzăgeanu.

Pe lista obiectivelor de investiții finanțate pe PNI „Anghel Saligny” Primăria comunei Mihăești figurează cu două proiecte în valoare totală de 18,1 milioane de lei: asfaltarea drumurilor, amenajarea de trotuare și amenajarea unei piste de biciclete pe DN64, în satul Stupărei. Până la demararea acestor proiecte, în primăvara acestui an, primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu,a depus un proiect privind extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public. În acest sens se vor monta mai multe lămpi cu led pe alte câteva străzi și ulițe din localitate. Acestea vor funcționa într-un regim special, astfel că noaptea se vor aprinde numai dacă va circula cineva prin zonele respective.

Prin „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în județul Vâlcea” vor începe lucrările pentru înființarea sistemului de canalizare pe o lungime de 60 de kilometri. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *