Programul „Anghel Saligny” a adus în Berislăvești aproximativ 23,4 de milioane de lei. Banii sunt pentru drumuri și canalizare

Comuna Berislăvești ar urma să primească aproximativ 23,4 de milioane de lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Toate cele două cereri de finanțare depuse au fost aprobate, însă nu toate au primit suma solicitată.

Astfel, „Înființarea sistemului de canalizare în comuna Berislăvești” este proiectul care va fi finanțat cu aproximativ 15,6 milioane de lei, iar „Modernizare drumuri de interes local ”, cu peste 8,3 milioane de lei. 

„Pentru proiectul de înființare a rețelei de canalizare, Guvernul ne-a alocat jumătate din suma solicitată. Inițial proiectul a fost de 29 de milioane de lei, iar fondurile alocate sunt de Guvern sunt de 15 milioane de lei. Rețeaua se va introduce în satul Berislăvești – Lunca, centrul localității, satul Stoenești și satele Rădăcinești și Scăueni, ambele până la un anumit punct. În centrul localității se va introduce conducta pe ambele sensuri de mers a drumului județean. În principiu, rețeaua de canalizare se va introduce în zonele cele mai importante ale localității”, a precizat primarul localității Berislăvești, Nicolae Popescu.

Cel de-al doilea proiect vizează asfaltarea drumurilor comunale de pe raza unității administrativ-teritoriale pe o lungime de 6,6 kilometri și construirea unui pod în punctul Lotreni, cu deschidere de 18 metri.

Primarul localității Berislăvești, Nicolae Popescu, speră să introducă gaze cu bani din „Anghel Saligny”

Și tot prin  Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, administrația locală ar urma să primească finanțare și pentru proiectul de branșarea a localității la gazele naturale pe o lungime de 19 kilometri, pentru care comunitatea așteptă cu nerăbdare finanțarea și, implicit, executarea acestei investiții. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *