Primarul localității Sălătrucel, Dorel Ancuța, a făcut rețea de apă doar din banii primăriei

Dorel Ancuța: „Sunt momente în viață când eforturile pe care le depunem se transformă rapid în realizări”.

Primarul localității Sălătrucel, Dorel Ancuța, este de părere că rețeaua de apă, canalizarea și asfaltarea drumurilor sunt printre prioritățile administrației locale.  

Astfel, la Sălătrucel s-a reușit introducerea sistemul de apă pentru întreg satul Pătești și s-au făcut branșări la conductă la fiecare aproximativ 70 de gospodării, cu bani din bugetul local și în regie proprie: 

„Cu bani din bugetul local trebuie să punem și rezervorul de apă. Este unul dintre satele care este prins pentru asfaltare prin Anghel Saligny și nu avea sistem apă, iar timpul era foarte scurt. Am făcut un proiect mic repede, executat în regie proprie, cu buldoexcavatorul din dotarea primăriei, astfel am făcut instalația de apă. Am introdus conducta de apă și am realizat racorduri la toate cele aproximativ 70 de gospodării din satul Pătești. Urmează să montăm, până la finele acestui an bazinul de apă, prin aducțiune. Oamenilor din sat nu le venea să creadă că vor avea apă la robinet, însă dacă vrei se poate. Sunt momente în viață când eforturile pe care le depunem se transformă rapid în realizări. Construirea puțului este posibil să ne coste mai mult, cu toate acestea îl vom realiza. Este un proiect pentru care aș vrea ca lucrările de asfaltare să înceapă în primăvara aceasta”, a precizat primarul localității Sălătrucel, Dorel Ancuța.

Pe lângă toate aceste proiecte, primarul localității Sălătrucel așteaptă începerea lucrărilor cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării

Cu bani atrași de la Ministerul Dezvoltării se asfaltează DC13A Pătești – Seaca, iar valoarea investiției este de 12,3 milioane de lei: 

„Acest drum face legătura între Șerbănești, trece prin două sate și ajunge la Berislăvești, pe o lungime de 7,4 kilometri. În afară de acest proiect mai avem câteva ulicioare de asfaltat, dar mai întâi trebuie să introducem rețeaua de canalizare. Pentru acest proiect de canalizare vom atrage fonduri prin PNRR. Lucrările însumează aproximativ 5 kilometri de conductă. Avem și o extindere de apă pe o stradă principală din localitate unde, culmea, este canalizare, dar nu avem apă. În zona aceea au început să se construiască și mai multe case, așa că trebuie să urgentăm introducerea conductei”, a precizat primarul Dorel Ancuța.

Primarul Ancuța subliniază faptul că localitatea trebuie să profite de această oportunitate în ceea ce privește dezvoltarea pe care acest programul guvernamental „Anghel Saligny” o oferă, afirmând că, prin aceste alocări de fonduri se pot realiza investițiile propuse.

Pentru înființarea sistemului de gaze, Primăria Sălătrucel este într-un parteneriat cu administrația locală din Berislăvești, iar proiectul este depus în vederea finanțării prin programul național PNI „Anghel Saligny”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *