Primarul Aurora Măgura atrage fonduri europene și de la Guvern pentru dezvoltarea comunei 

În comuna Popești infrastructura rutieră este una dintre prioritățile administrației locale. În acest sens comuna a primit de la Guvern, prin PNI „Anghel Saligny” peste 14,5 milioane de lei pentru continuarea modernizării infrastructurii rutiere. Acest proiect vine în completarea unor investiții pe care administrația locală le-a derulat deja: 

„Sperăm că prin aceste fonduri pe care le primim din partea Guvernului, prin programul Anghel Saligny pentru asfaltare, dar și prin celelalte programe pe care le avem depuse să ridicăm siguranța și gradul de confort al cetățenilor. În această perioadă perfectăm documentele, urmând apoi să semnăm contractul de finanțare și să derulăm procedurile licitației pentru desemnarea constructorului. Sperăm ca în primăvara anului viitor să înceapă lucrările”, a precizat primarul localității Popești, Aurora Măgura. 

Primarul Aurora Măgura vrea panouri fotovoltaice, ca să scape de facturile de electricitate

Pentru accesarea banilor europeni prin PNRR, primarul Aurora Măgura a depus solicitarea de finanțare privind eficientizarea energetică a primăriei și a căminului cultural din localitate. Astfel, cele două clădiri, pe lângă celelalte lucrări incluse în proiect, vor fi dotate cu panouri fotovoltaice. Prin urmare, se va asigura energia pentru ambele clădiri. Tot cu bani europeni se vor achiziționa camere de supraveghere, care vor fi montate în mai multe puncte cheie din comună: „Sistemul de monitorizare pe care vrem să-l achiziționăm cu fonduri europene va permite inclusiv stocarea datelor o anumită perioadă și va funcționa inclusiv pe timp de noapte, pentru siguranța cetățenilor”, a precizat primarul localității Popești, Aurora Măgura. 

Toate cele trei proiecte au fost depuse în termenul prevăzut de autoritățile centrale, iar primarul Aurora Măgura așteaptă semnarea contractelor de finanțare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *