Primarul din Lăpușata pregătește darurile pentru copiii comunei

La Lăpușata, ca în fiecare an, administrația locală se pregătește de Crăciun.

Peste 200 de copii vor avea parte de daruri cu prilejul sărbătorilor de iarnă. 

„Ne pregătim de sărbători. În ședința de consiliu local am stabilit suma pe care o vom aloca, iar cadourile de anul acesta vor fi ceva mai consistente. Nu suntem noi cei mai bogați, dar nici cei mai săraci încât să nu facem acest lucru în fiecare an. Toți cei 165 de copii au cadourile asigurate, însă cadouri vor primi și micuții care încă nu sunt înscriși la grădinița din localitate, dar vor fi prezenți la serbarea pe care copiii o vor face cu prilejul sărbătorilor de iarnă. În fiecare an a venit Moș Crăciun la noi în sat de sărbătorile de iarnă, este o datină pe care o respectăm. Și în pandemie noi l-am luat pe Moșul în microbuz și am poposit la poarta fiecărui copil”, a precizat primarul localității Lăpușata, Nicolae Joița.  

Primarul Nicolae Joița: „Toate forțele le vom îndrepta spre accesarea fondurilor pentru modernizarea căminului cultural”

Și anul acesta serbarea va avea loc la școală, și asta deoarece copiii nu au o sală pentru spectacole. Problema juridică a căminului cultural nu s-a soluționat, ultima citație a procesului este pe 16 decembrie: 

„Sperăm să se finalizeze procesul prin această hotărâre dată de Curtea de Apel Pitești, dar nu mai sperăm la recuperarea prejudiciului. Pe noi ne interesează să avem dreptul de a începe lucrările de modernizare a clădirii. Așteptăm de câțiva ani această decizie, și toate forțele le vom îndrepta spre accesarea fondurilor pentru modernizarea căminului cultural. Nu am avut voie să facem nimic, nici măcar lucrări de amenajare a curții căminului cultural”, a precizat primarul localității Lăpușata, Nicolae Joița.  

Căminul Cultural din Lăpușata a fost cândva unul dintre centrele culturale de renume de pe Valea Cernei. În sala de spectacole a așezământului cultural se susțineau anii trecuți cele mai renumite spectacole și concursuri de muzică și dans popular românesc: 

„Sala de spectacole are o scenă mare cu intrare din două cabine și o capacitate de peste 320 de persoane. Mobilierul și aparatura sălii de spectacole a Căminului Cultural au fost câștigate după anii 1960 la Pitești, la concursul pe regiuni de muzică și dans popular. Coordonator pe atunci era profesorul Ștefănescu, al cărui fiu a fost o perioadă dirijorul Filarmonicii, și care a reușit să formeze cu oamenii talentați ai acestei așezări un cor pe patru voci de 120 de persoane și o formație de jocuri populare. Datorită profesorului Ștefănescu, Lăpușata a câștigat atunci pe lângă mobilierul și aparatura sălii de spectacole a Căminului Cultural un televizor Cosmos și un radio cu pickup. Ulterior, când eu am devenit primar, datorită fiului domnului profesor Ștefănescu s-au repus bazele acestei formații, însă numai pentru o perioadă scurtă”, a precizat primarul localității Lăpușata, Nicolae Joița.    

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *