Brezoi, singura stațiune vâlceană unde funcționează transportul public local

La Brezoi, din vara anului trecut, trei autobuze hibrid achiziționate printr-un proiect cu fonduri europene de administrația locală circulă pe străzile orașului.
Noile mijloace de transport sunt folosite doar în localitate, pe traseul Cornet – Brădișor, iar pentru locuitorii Brezoiului este un mare câștig. Cele trei autobuze hibrid sunt dotate cu sistem de încălzire, camere de supraveghere, scaune confortabile, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor și rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.
Dacă în primele zile autobuzele se plimbau goale, în prezent serviciul de transport funcționează foarte bine, iar semnalele din partea cetățenilor sunt pozitive, populația a început să își facă programul după mersul noilor mijloace de transport.
Un alt lucru bun este și pentru transportul celor peste 300 de copiii la școală, mai ales că o parte dintre copii sunt din zonele limitrofe, Mălaia și Racovița. Administrația locală a stabilit un program care este în corelare și cu mersul trenurilor pentru a transporta cetățenii și la gară:
„Am început să fim aproape eficienți, pentru că îmi doresc ca acest serviciu să se autofinanțeze. Ideea este să nu-l mai subvenționăm de la bugetul local, chiar dacă în mare parte se va întâmpla acest lucru datorită copiilor, pentru că administrația locală are obligația să suporte costurile pentru transportul copiilor. Cu toate acestea, ne apropiem de costurile de funcționare și acest aspect este un lucru bun, înseamnă că ideea de înființare a acestui proiect este utilă localității”, spune primarul orașului Brezoi, Robert Schell.
Transportul până la pârtie este luat în calcul
Administrația locală a luat în calcul inclusiv traseul până la domeniul schiabil Transalpina – Voineasa, dar nu anul acesta. Extinderea traseelor ar fi benefică inclusiv pentru pensiunile din Brezoi, pentru că ar fi mult mai ușor de transportat turiștii la pârtie: „Acest serviciu a fost înființat ca serviciu public local de transport,
dar se poate extinde, noi am obținut licență și pentru a circula interurban, iar autobuzele se pretează la astfel de curse, așa că sperăm ca în viitor să putem extinde traseele și în exteriorul localității”, mai spune primarul orașului Brezoi, Robert Schell.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *