Școala din Copăcelu, la un pas să fie demolată | Prima ședință ordinară din 2023 a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea

Ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii ianuarie a reprezentat o adevărat demonstrație din partea administrației din Râmnicu Vâlcea. Liberalii și oamenii lui Mircia Gutău au purtat tot felul de discuții în contradictoriu.

Totuși, de această dată, au fost prezenți și câțiva locuitori care să asiste la ședință pentru un interes sau altul, având în vedere anumite puncte de pe ordinea de zi. Cu această ocazie, primarul Mircia Gutău a dat dovadă de o schimbare de comportament și discurs care să fie observabil pentru invitați. Încerca să își impună autoritatea cu orice ocazie și să demonstreze „cine este cel mai tare”.

Începând cu primul punct de pe ordinea de zi, echipa administrativă din partea primarului Mircia Gutău a propus demolarea școlii din Copăcelu la ședință, iar liberalii s-au opus acestui demers. Aceștia spun că ar fi o variantă bună ca școala să fie reabilitată deoarece reprezintă o clădire istorică. La ședință părerile au fost în contradictoriu, fiecare având de ales între reabilitare și demolare.

Totuși, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi de către primar, având în vedere că nu s-a găsit nicio soluție. Chiar dacă proiectul a fost propus chiar de acesta, a ajuns să-l scoată de pe lista proiectelor de hotărâre și s-a mândrit de decizie, în aplauzele colegilor săi.

Şcoala din Copăcelu, cu o arhitectură şi o vechime ce pot constitui un reper pentru oraşul nostru, a fost propusă la DEMOLARE! Acea şcoală la a cărei temelie au pus o piatră figuri istorice ale ţării precum Regele Carol I şi regina Elisabeta, la data de 15 octombrie 1906. Deşi există un raport de expertiză tehnică şi care menţionează că această şcoală poate fi reabilitată, dar care necesită nişte costuri destul de mari, actualul primar vrea să o demoleze, lucru care putea fi înfăptuit dacă noi, împreună cu voi, cetăţenii oraşului Râmnicu Vâlcea, nu ne împotriveam! De frica protestelor venite din partea cetăţenilor, proiectul a fost retras.

Viceprimarul liberal Virgil Pîrvulescu, despre școala de la Copăcelu.

Cât privește Școala din Copăcelu, liberalii nu s-au sinchisit absolut deloc până acum de ea, deși de câțiva ani buni dețin Ministerul Învățământului, precum și șefia Inspectoratului Școlar Județean (unde sunt mai ocupați să promoveze mega-after-school-uri populiste și imposibil de pus în practică, decât să soluționeze probleme punctuale și perfect rezolvabile!).

Zona Școlii Copăcelu trebuie – fără îndoială – rezolvată într-un fel și am retras proiectul de pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Local pentru că sunt deschis tuturor variantelor, dar cu condiția ca ele să fie FEZABILE și REALISTE – că de poveștile liberalilor atât eu, cât și cetățenii Râmnicului suntem sătui!

Primarul Mircia Gutău, despre școala de la Copăcelu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *