Vâlcea, decimată de accidentări

SCM Rm. Vâlcea întâlnește sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor Traian, pe Thuringer HC (Germania), în etapa 4 din Grupa D a EHF European League la handbal feminin. Meciul va fi televizat în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 3 și Prima Sport 4.

Săptămâna trecută, Thuringer s-a impus în Germania, 38-31 cu SCM Rm. Vâlcea și a devenit mare favorită la câștigarea grupei. Vâlcea vrea revanșa, dar meciul retur de sâmbătă o prinde într-o situație delicată, cu patru jucătoare importante indisponibile. Astfel, Daniela De Jong a fost operată recent, Jovana Kovacevic nu a revenit după accidentarea la spate, iar Andreea Ianăși și Raluca Dăscălete sunt și ele accidentate.

Cele patru absențe îi dau mari bătăi de cap antrenorului Bent Dahl, care ar putea improviza pentru postul de coordonator de joc, unde Coman a rămas singura soluție. Nipona Fujita a fost și ea folosită playmaker în jocul de la Galați.

”Pot spune că întâlnim una dintre cele mai bune echipe din EHF European League. Va fi destul de dificil, din cauza absențelor din echipa noastră. Trebuie să găsim soluții pentru postul de coordonator de joc și cred că acesta este cel mai dificil lucru” a declarat Bent Dahl. Echipa germană pregătită de românul Herbert Muller are punctaj maxim după trei jocuri și este cu un pas în sferturile de finală. În plus, Thuringer are cel mai bun atac din grupele EHF European League, cu 100 goluri reușite în trei jocuri. Formația pregătită de Herbert Muller este a doua în Germania, la un punct în spatele liderului Bietigheim, care are și un meci mai puțin disputat.

Chiar în cazul unui eventuale înfrângeri mâine, SCM rămâne cu șanse reale în cursa pentru a doua poziție care duce în sferturile de finală. ”Meciul cu Thuringer nu este cel mai important, ci cele care vor urma, acasă cu Paris și în deplasare, cu Praktiker VAC. Încă avem șanse de calificare și ne vom concentra pe ele. Dar, meciul de mâine nu este decisiv” a mai completat norvegianul de pe banca SCM-ului.

În celălalt joc din grupă, tot mâine,  Paris 92 este favorită în disputa cu Praktiker VAC (Ungaria).

Glibko, în topul marcatoarelor din EHF

Interul stânga Iryna Glibko este a doua marcatoare a competiției, cu 24 de goluri în cele trei jocuri. Prima în top este Csenge Kuczora (Praktiker VAC), cu 27 de goluri. Cu 16 pase decisive în 2 jocuri, Daniela de Jong este a doua în acest top, însă suedeza nu va mai putea evolua în meciurile din grupe. În faza defensivă s-au remarcat Daria Bucur, a doua în topul mingilor blocate (4 blocaje) și Raluca Băcăoanu (3 blocaje), a cincea în același clasament.

Biletele pentru jocul SCM Rm. Vâlcea – Thuringer sa-u pus în vânzare de vineri și se găsesc și sâmbătă, începând de la ora 14.00, la Sala Sporturilor Traian, prețul unui tichet fiind de 30 de lei.

Clasament Grupa D:

1. Thüringer HC              3        3        0        0        100 -83        6p

2. SCM Rm. Valcea         3        1        0        2        93 -92          2p

3. Paris 92                       3        1        0        2        74 -77          2p

4. Praktiker-Vác              3        1        0        2        85 -100        2p

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *