Primarul Ion Vlădulescu: ”Taxele și impozite pentru anul 2023 nu au crescut”

La Budești, taxele și impozitele în 2023 nu s-au majorat, ele au fost doar indexate cu rata inflației, conform prevederilor Codului fiscal

Creșterea  gradului de colectare a veniturilor la bugetul local influențează distribuția finanțelor de la centru pentru anul viitor, subliniază primarul Ion Vlădulescu. Iar ceea ce se dorește să rămână în mintea contribuabililor este că un grad de colectare cât mai mare se va translata într-un buget local  mult mai sănătos, iar mai mulți bani la buget înseamnă mai multe investiții în comună:

„Gradul de colectare a taxelor și impozitelor a fost de peste 80% anul trecut. Este foarte important ca locuitorii să înțeleagă că un grad de colectare cât mai mare al taxelor și impozitelor este un lucru foarte important pentru localitate, acest lucru însemnând mai multe investiții în comună. Ca urmare, și anul acesta vor continua lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere în limita și posibilitatea alocării fondurilor din bugetul local. Vom întocmim documentații și proiecte tehnice în continuare, astfel încât și anul viitor să existe o continuitate în ceea ce privește promovarea investițiilor. În fiecare an am reușit să asfaltăm în funcție de ceea ce reușim să colectăm din taxe și impozite, fondurile le folosim în cea mai mare parte pentru modernizarea drumurilor comunale. La fel vom face și anul acesta, anul viitor la fel și îmi doresc în câțiva ani ca toți locuitorii să beneficieze de drumuri moderne”, ne-a declarat primarul localității Budești, Ion Vlădulescu.

Administrația locală din Budești are depuse cereri de finanțare declarate eligibile pentru accesarea fondurilor europene sau guvernamentale pentru câtva zeci din proiectele importante necesare comunei. Cu toate acestea, primarul spune că nu este în situația în care să previzioneze anumite investiții pe viitor, atâta timp cât portofoliul de cereri depuse pe toate axele și programele de finanțare existente sunt de „aprobate”:

„Trebuie să ne bazăm pe bugetul local chiar dacă în mod normal ar trebui să ne bazăm pe fonduri europene și guvernamentale, iar acestea ar trebui să fie prioritare.  Avem documentații depuse pentru investiții majore care ne pot ajuta foarte mult în dezvoltarea localității pentru că sunt investiții cu valori foarte mari, pe care bugetul local nu le poate suporta sub nici o formă. În acest moment nu avem nici un contract de finanțare semnat pentru nici o investiție mare din cele pe care le- am depus. Avem depuse documentațiile, acestea sunt acceptate la finanțare, dar în acest moment nu sunt semnate contractele de finanțare”, ne-a declarat primarul localității Budești, Ion Vlădulescu.

Pentru atragerea fondurilor europene, prin FLAG „Oltul Puternic”, la Budești se vor accesa fonduri și pentru achiziționarea unor utilaje pentru întreținerea spațiilor verzi, decolmatări de șanțuri și rigole care permit exploatarea anumitor zone. Proiectul a trecut de partea de evaluare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *