Prăbușirea parțială a podului de la Drăgășani ar putea fi rezultatul dezinteresului autorităților

Așa cum se întâmplă în numeroase cazuri, construcțiile care nu beneficiază de lucrări de consolidare, încep să se deterioreze. Acest lucru poate afecta sistemul de infrastructură respectiv și, în anumite cazuri, poate răni locuitorii care intră în contact cu o structură afectată.
Așa s-a întâmplat în cazul podului de la Drăgășani, o structură care nu a beneficiat pe parcursul timpului de lucrări de consolidare și a ajuns într-o stare proastă. Mai mult, trotuarul care asigura locuitorilor accesul, a fost deteriorat și s-a desprins total de pe pod. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în timpul acestui eveniment.

La fața locului și-a făcut apariția deputatul USR Lazăr Ion Marian, alături de un consilier local din Drăgășani, Roșca Marian. Deputatul spune că vina ar trebui să și-o asume autoritățile pentru neglijarea condiției podului pe parcursul anilor, dar și pentru faptul că nu au intervenit încă. De asemenea, acesta a identificat motivul pentru care podul a fost avariat.
În momentul de față, autoritățile nu au făcut de să interzică accesul pietonilor. Nu au luat nicio altă măsură de siguranță, nu au venit să intervină pe pod sub nici o formă. Riscul este în continuare major pentru pietoni. Se pare că mai trec și ceva echipaje de poliție care vin să identifice care sunt problemele acolo și presupun că o să dea o amendă administratorului public. {…}
Motivul pentru care această cale pietonală a căzut este că orice pod are un sistem de a scurge apa care vine pe el în timpul ploilor. Din păcate, toată apa asta nu are un sistem de scurgere foarte bun la calea pietonală. Toată apa asta stă pe zona de beton, pe zona de armătură metalică și din ce am văzut noi această armătură metalică a ruginit pur și simplu, nemaifiind schimbată.
Deputatul vâlcean USR, Lazăr Ion Marian.

Atenția evenimentului a fost captată și de liberali, anume vicepreședinte PNL Ovidiu Popa, a declarat pentru un ziar din Râmnicu Vâlcea, faptul că acest incident reprezintă o bombă cu ceas, denumită DN 67B. De asemenea, acesta mai spune că importanța podului este semnificativă pentru circulația din județul Vâlcea și că o asemenea întâmplare nu ar trebui trecută cu vederea.
Prăbușirea parțială a podului de pe drumul național 67B ar trebui să fie mai mult decât un semnal de alarmă pentru CNAIR, că acesta din păcate, ar fi doar începutul unui dezastru de proporții care s-ar putea produce pe acest drum vital. Spun vital, pentru că după DN 7, acest drum 67B, drumul sudului cum mai este cunoscut, este a doua arteră de importanță strategică pentru județul Vâlcea, un drum care leagă nu mai puțin de 4 județe și asigură accesul spre Oltenia de sub Munte a întregii părții a Munteniei de Sud.
Timpul însă a curs în defavoarea acestui drum, pe axul căruia sunt zone în care efectiv crește iarba. În afara unor cârpeli de acum 3 ani, pe anumite porțiuni, drumul este de nerecomandat, vorbim de prăbușiri, de poduri ieșite din perioada de valabilitate, cu armături de fier distruse, cu dale de beton care distrug mașini și pun în pericol circulația rutieră. A venit momentul în care CNAIR-ul trebuie să se implice pentru a lămuri pentru totdeauna situația. Drumul Național 67B este o bombă cu ceas, podul de la Drăgășani este un avertisment în acest sens.
Declarația vicepreședintelui PNL, Ovidiu Popa, pentru un ziar din Râmnicu Vâlcea.