Declinul Euroins | Politicenii vâlceni USR sunt cei mai vocali despre eveniment

Prăbușirea Euroins a provocat un real asalt milioanelor de români care aveau asigurări RCA la această firmă. Din ultimele informații, polițele emise rămân valabile și vor fi gestionate de Fondul de Garantare pentru Asigurați.

Între timp, Eurohold a anunțat că deschide procedurile legale contra deciziei ASF de constatare a insolvenţei Euroins România, considerând ilegale acţiunile Autorităţii de Supravegehere Financiară.

În afară de Euroins România, toate celelalte filiale şi afaceri ale Eurohold în celelalte unsprezece pieţe în care îşi desfăşoară activitatea, incluzând activităţi de asigurări şi din zona energetică, funcţionează şi vor continua să funcţioneze fără probleme, deservindu-şi clienţii şi obligaţiile, realizându-şi planurile de afaceri pentru acest an. În legătură cu hotărârea Autorităţii de Supraveghere Financiară din România împotriva Euroins România, holding-ul a demarat procedura de contestare a deciziei la toate instanţele competente din Europa şi în întreaga lume.

Eurohold

Aproximativ 2,8 milioane de români care au asigurări auto RCA valabile la Euroins, dar și păgubiții liderului RCA căruia ASF a decis să-i ceară în instanță falimentul vor putea solicita imediat restituirea de prime și plata daunelor de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), după publicarea deciziei ASF în Monitorul Oficial. Plățile se pot face însă în limita a 500.000 de lei pentru fiecare contract de asigurare.

Politicenii USR din Vâlcea vorbesc despre eveniment

Desigur, și politicienii au un cuvânt de spus despre acest eveniment, fiind o întâmplare de amploare și milioane de români sunt afectați. Este o ocazie potrivită pentru ca politicenii să arunce cu idei în stânga și în dreapta despre ce s-a întâmplat și ce ar trebui făcut.

Viceprimarul orașului Râmnicu Vâlcea, Andrei Gheorghiu, spune că este o nouă dovadă de iresponsabilitate din partea ASF și că vina aparține partidelor PNL și PSD.

O nouă dovadă de iresponsabilitate, ASF, instituția care nu a reușit să oprească trei falimente din industria asigurărilor în ultimii 8 ani, a eșuat și de această dată, aruncând piața asigurărilor RCA într-un adevărat dezastru: românii vor plăti RCA la prețuri indecente pentru a finanța incompetența autorităților!

La un an de la cel mai mare faliment de pe piaţa asigurărilor, ASF retrage autorizaţia liderului RCA, Euroins şi constatată indiciile stării de insolvenţă. Primul lucru pe care guvernul ar trebui să îl facă este demiterea și anchetarea pentru neglijență în serviciu a celor din conducerea ASF, o instituție politizată cu pile de partid care primesc salarii de mii de euro lunar.

Cum e posibil ca o Autoritate a statului, cu atribuții de supraveghere și reglementare a pieței financiare și a asigurarilor să nu vadă ilegalități decât în momentul în care e prea târziu și se transforma in faliment ?! Avem de-a face cu încă un exemplu de incompetență marca PSD-PNL, care girează astfel de practici la nivel administrativ, care susține incompetenți în administrație!

Viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu.

Singurul deputat vâlcean din partea partidului USR, Lazăr Ion Marian, are aceeași viziune și spune că vina se află în mare parte în tabăra PNL-PSD. Acesta mai spune că ASF avea rolul și obligația de a supraveghea piața de asigurări, dar a eșuat lamentabil.

În urma unui nou colaps de pe piaţa asigurărilor, USR solicită public revocarea din funcţie a actualilor şefi ai ASF. În ultimii şapte ani, am asistat la patru falimente în piaţa de asigurări, care au provocat pagube foarte mari pentru români. În 2015 a picat Astra. În 2016 a venit rândul Carpatica. În 2022 a fost City Insurance. Acum Euroins. Toate aceste lucruri petrecându-se sub ochii unei conduceri ASF politizată la maximum de PSD şi PNL.

ASF avea rolul și obligația de a supraveghea piața de asigurări, dar a eșuat lamentabil. Iar conducerea ASF este campioană la salarii și la eșecuri. Ce se întâmplă cu clienții Euroins? Ce se întâmplă cu polițele plătite de oameni de bună credință, știind că statul supraveghează piața? Caritas părea o epocă ce a luat sfârșit, dar iată că nu.

ASF trebuia să le explice oamenilor ce au de făcut, să răspundă la întrebări, să dea explicații. Dar ei se ascund. Mai mult, nici nu au comunicat cu Euroins, nimeni nu știe nimic de valoarea astronomică a pagubelor. Singura grijă a ASF este să-și încaseze salariile de mii de euro pe lună.

Deputatu USR vâlcean, Lazăr Ion Marian.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *