Iluminat stradal eficient și economie la energie în comuna Mălaia

Rețeaua de iluminat stradal din comuna Mălaia va fi modernizată printr-un proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu. Astfel, aproximativ 350 de lămpi economice cu aprindere și intensitate luminoasă în funcție de mișcare vor fi montate pentru a reduce din consumul actual al energiei electrice. Investiția va cuprinde toată localitatea:

„Un proiect important, pentru care suntem în procedura de achiziție printr-un contactul de finanțare prin AFM este modernizarea iluminatului stradal prin montarea lămpilor de iluminat tip LED. Acestea oferă avantajele unui consum mai scăzut la energie, o durată mai lungă de viață și o lumină mult mai bună decât becurile clasice. Astfel, toate străzile vor beneficia de iluminat modern și economic. Trebuie să spun că, independent de voința noastră, au fost perioade când am recurs la întreruperea iluminatului stradal. Prin urmare, accesarea fondurilor pentru o astfel de investiție a fost una dintre prioritățile noastre”, a precizat primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Pe lângă proiectele pentru care primarul a semnat contractele de finanțare sau pentru care urmează să le semneze în cel mai scurt timp, prin PNRR este depusă și cererea de finanțare pentru modernizarea celui de-al treilea cămin cultural din satul Mălaia, iar prin AFM este depus proiectul privind modernizarea grădiniței și a școlii: „Toate acestea sunt proiecte depuse și declarate eligibile, pentru care se așteaptă semnarea contractelor de finanțare”, a precizat primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *