Primarul localității Berislăvești, Nicolae Popescu: „Continuăm asfaltarea străzilor din Berislăvești”

Primarul localității Berislăvești, Nicolae Popescu, a anunțat recent că a dat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare. Proiectul se realizează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și în cadrul acestuia, comuna Berislăvești a obținut finanțare pentru două proiecte importante. 

Primul proiect, în valoare de 15 milioane de lei vizează înființarea sistemului de canalizare în comuna Berislăvești, iar cel de-al doilea proiect, de 8,3 milioane de lei presupune modernizarea drumurilor de interes local.

Pentru proiectul finanțat prin PNI Anghel Saligny s-a semnat contractul de finanțare, s-a dat inclusiv ordinul de începere a lucrărilor. Se vor asfalta 12 străzi, însumând o lungime de aproximativ 7 kilometri și se va construi podul din punctul Lotreni, peste pârâul Tulburoasa, cu o deschidere de 18 metri. „Tot în această perioadă vom da ordinul de începere a proiectului de înființare a rețelei de canalizare pentru care Guvernul ne-a alocat jumătate din suma solicitată. Inițial proiectul de canalizare a fost de 29 de milioane de lei, iar fondurile alocate de Guvern sunt de 15 milioane de lei. Pentru extinderea rețelei identificăm noi surse de finanțare”, a mai declarat primarul localității Berislăvești, Nicolae Popescu.

Rețeaua de canalizare se va introduce în satul Berislăvești – Lunca, în centrul localității, în satul Stoenești și în satele Rădăcinești și Scăueni, ambele până la un anumit punct, ne spune primarul. În centrul localității se va introduce conducta pe ambele sensuri de mers a drumului județean. În principiu, rețeaua de canalizare se va introduce în zonele cele mai importante ale localității. 

Cu bani europeni atrași prin GAL, în localitate se va monta inclusiv un sistem de supraveghere video. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *