Andrei Gheorghiu face un „refresh” carierei politice și administrative în ciuda reputației negative

După ce USR Vâlcea s-a „debarasat” de cei doi consilieri locali din Râmnicu Vâlcea, Alin Manda și Andreea Iordache, liderul organizației parcă a dat un „refresh” carierei sale politice. După ce a arătat liderilor naționali din același partid că nu mai are legături cu Mircia Gutău, cel puțin în teorie, se implică în proiecte administrative.

De exemplu, un proiect recent inițiat de viceprimar este un “Juriu al Cetățenilor”. În acest proiect se presupune că Râmnicenii vor decide cum va arăta transportul în comun din oraș. După spusele lui Andrei Gheorghiu, a depus, anul trecut, în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Vȃlcea, o cerere de interes pentru participarea la un proiect pilot al Comisiei Europene referitor la implicarea cetățenilor în politicile de coeziune ale Uniunii Europene.

Scopul acestui demers este consolidarea parteneriatului dintre primărie și organizațiile non-guvernamentale din orașul nostru în promovarea proiectelor de mobilitate urbană. Dorim să testăm soluții inovatoare pentru implicarea cetățenilor în politicile de coeziune ale UE, colaborând cu societatea civilă și cu Departamentul pentru Guvernare Deschisă și Spațiu Civic al OCDE.

Un juriu al cetățenilor este procesul participativ prin care un organism mic dar reprezentativ de persoane (selectate printr-o loterie civică) colaborează, deliberează și elaborează, în baza unor dovezi, recomandări detaliate cu privire la o chestiune de politică publică pentru o autoritate locală.

Reprezentanții OCDE au o experiență în implementarea a peste 600 de astfel de proiecte, în întreaga lume. Alături de reprezentanții Societății de Transport ETA S.A., de cei ai Fundației Comunitare Vâlcea, ai societății civile, ai Ordinului Arhitecților, cercetători și reprezentanți ai mediului universitar, ne oferă suport și asistență tehnică pentru ca Primăria Râmnicu Vâlcea să devină prima autoritate publică din România care implementează un astfel de mecanism pentru transportul în comun

Viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu

Totuși, votanții nu au uitat de comportamentul viceprimarului din timpul perioadei în care a votat alături de PSD și PER. În timpul anului 2021 s-a organizat un protest pentru a scoate în evidență alegerile partidului din acea perioadă. Luând în considerare „popularitatea” negativă a lui Andrei Gheorghiu, probabil va avea slabe șanse de a câștiga un alt mandat în 2024.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *