SCM, la un pas de surpriză în Giulești – După un meci echilibrat, Rapid s-a desprins în ultimele cinci minute

SCM Rm. Vâlcea a fost joi seară aproape de o surpriză în disputa cu Rapid, din Capitală, în care a cedat abia în ultimele minute, scor 33-36 (Sursă foto: GSP).

Vâlcea a mers în Capitală fără trei jucătoare importante, De Jong, Roch și Elghaoui, care sunt accidentate și părea victimă sigură în fața Rapidului, echipă care se luptă pentru locul 2, care o poate duce și în sezonul viitor în Liga Campionilor.

Chiar și așa, trupa lui Bent Dahl a intrat bine în meci și a condus și la trei goluri diferență, 8-5 în minutul 11. Rapid a revenit repede și a egalat la mijlocul primei părți: 11-11. Daciana Hosu a făcut minuni între buturi, iar Kovacevic, Fujita sau Bucur au impresionat și ele în faza de atac. Prima repriză s-a terminat la egalitate, scor 17-17.

Partea secundă a continuat într-un echilibru total. Totuși, în minutul 40, giuleștencele s-au aflat pentru prima dată la conducere cu 3 goluri diferență.  Vâlcea a revenit și a egalat, 30-30 în minutul 49 și apoi 33-33, cu cinci minute înainte de final.

Kovacevic a leșinat pe parchet

A avut loc și un moment de panică, cu sârboaica Kovacevic leșinată pe parchet, dar kinetoterapeuții de la Vâlcea au intervenit prompt. Jovana și-a revenit rapid, însă finalul de joc l-a petrecut pe bancă, o pierdere mare pentru oltence.

Ultimele cinci minute au fost ale gazdelor, care, profitând că Vâlcea nu a mai înscris, s-au impus cu 36-33. Chiar dacă a pierdut, SCM a făcut un joc foarte bun contra Rapidului, jucând de la egal la egal cu o formație calificată recent în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. În plus, echipa vâlceană a fost dezavantajată în acest meci și de mai multe decizii ale arbitrilor, care au cântărit mult, în condițiile unui joc atât de echilibrat.

Daciana Hosu a făcut un joc excelent, alături de toate colegele sale. ”Îmi pare foarte rău și mă oftic, am avut chiar șansa să câștigăm, dar Rapid a gestionat mai bine finalul de meci. Mă bucur că mi-am ajutat echipa cât am putut, îmi pare rău că nu am câștigat, dar sper ca meciul viitor să vină și victoria. Ne-am speriat cu Kovacevic, nu e ușor sa vezi pe cineva căzut la podea din nimic, vom fi alături de ea. Se simte bine și acest lucru mă bucură. Cel mai probabil a fost presiunea, am înțeles că a țipat și a rămas fără aer” a spus la final Daciana Hosu, portarul Vâlcii.

Cu 20 de meciuri jucate, SCM Râmnicu Vâlcea e pe 6 în campionat, cu 35 de puncte, dar rămâne în lupta pentru un loc de cupă europeană. O mână de ajutor a venit și de la Bistrița, care a câștigat azi la Brăila.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *