Virgil PÎRVULESCU: „În politică vii și faci ceva bun pentru comunitate, nu cu burta lipită de spate ca să te îmbogățești”

Alegerile locale din 2024 se apropie, iar fiecare organizație politică începe să se afirme în spațiul public. Liberalii din Râmnicu Vâlcea au venit cu o propunere surpriză pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vâlcea. Am discutat cu liderul local liberal Virgil Pîrvulescu pentru a afla mai multe despre această decizie, dar și despre anumite subiecte politice la nivel local. 

Impact Real: Drumul expres a intrat în stadiu de prefezabilitate. În cât timp credeți că studiul va fi finalizat și vor putea începe lucrările? 

Virgil PÎRVULESCU: Este o lucrare așteptată de foarte mulți oameni și este esențială pentru județul Vâlcea, chiar o legătură cu sudul României. Dacă lucrurile merg în ritmul acesta, părerea mea este că în maximum 6 luni ar trebui ca studiul de prefezabilitate să fie gata și să înceapă lucrările pentru faza a 2-a, care necesită fezabilitate și scoaterea la licitație. Dacă prefezabilitatea este realizată pe niște indicatori tehnici foarte bine făcuți, fezabilitatea se va face foarte repede.  

Impact Real: Propunerea de candidatură pentru Consiliul Județean din partea PNL a venit ca o surpriză. Este actorul Grig Chiroiu pregătit să îl învingă pe Costi Rădulescu? 

Virgil PÎRVULESCU: Conform discuțiilor avute în Biroul Politic Județean, fiecare dintre organizațiile Partidului Național Liberal pot ca până la data de 1 iunie să-și trimită propriile susțineri pentru candidatură. Mergând foarte mult prin oraș și stând de vorbă cu oamenii, am tras concluzia că aceștia au o părere foarte proastă despre clasa politică. Este un lucru arhicunoscut de toți oamenii, inclusiv de presă, cunoașteți acest fenomen. Eu cred că acești oameni împământeniți pe funcții publice nu se vor mai regăsi în anul 2024. Când discutăm despre propunerea noastră, nu discutăm despre actorul Grig Chiroiu, ci despre întreprinzătorul Grig Chiroiu. Noi am avut mai multe runde de discuții cu dumnealui. Este bine știută notorietatea pe care o are în rândul populației. Problema se pune de aici înainte, de modul cum va munci ca să devină principalul candidat atunci când se va face acea măsurătoare. Am aflat de la președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, că sunt mai mulți doritori pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vâlcea și am înțeles că au fost nominalizați doamna Claudia Banu, domnul Laurențiu Cazan, primarul de la Călimănești, Florinel Constantinescu, adică sunt și opțiunile altor organizații politice din județ. Eu cred că Grig Chiroiu are capacitatea de a fi acel candidat pe care oamenii și-l doresc. Este vorba despre un candidat care vine din afara politicii, este un om care a reușit cu propriile resurse să edifice în localitatea Băile Olănești două hoteluri. Din discuțiile purtate cu dumnealui simte și știe ce are de făcut în calitate de președinte al Consiliului Județean. Actualul președinte, Constantin Rădulescu, este un candidat care poate fi învins. 

Impact Real: Filiala județeană liberală susține demersul dumneavoastră pentru candidatura lui Grig Chiroiu? 

Virgil PÎRVULESCU: Filiala județeană înseamnă un ansamblu al organizațiilor care fac parte din Partidul Național Liberal la nivelul județului Vâlcea. Nici filiala județeană, nici organizația municipală nu stabilește candidatul final, singurii care stabilesc propunerile vor fi oamenii. Când se va face acea măsurătoare va fi ales cine este cel mai bun, după care biroul politic național va statua în ceea ce privește candidatul la președinția Consiliului Județean Vâlcea, precum și la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea. Asta înseamnă că toate candidaturile Partidului Național Liberal vor fi validate la București. Eu știu un singur lucru: nu trebuie să fii prieten nici cu Virgil Pîrvulescu, nici cu altcineva, cu nimeni. Trebuie să fii prieten cu alegătorii, pentru că toate partidele își doresc să câștige. 

Impact Real: Pe aceeași temă, cum sună anul 2024 pentru dumneavoastră: Virgil Pîrvulescu primar, Grig Chiroiu – președinte al Consiliului Județean Vâlcea și Nicolae Ciucă – președintele României? În funcție de sondaje, care credeți că sunt șansele de reușită ale acestui proiect? 

Virgil PÎRVULESCU: Sunt un tip asumat și nonconformist. Eu nu sunt pe făgașul politic, nu-l văd în momentul de față pe Nicolae Ciucă principalul candidat pentru funcția de președinte al României, pentru că, din punctul meu de vedere, acesta nu are anvergura necesară, dar este doar opinia mea. Voturile vor fi date de cetățeni. La președinție este ca la alegerile locale. Nu partidul este cel care îți dă voturi, dar ca individ trebuie să te descurci. Eu nu-l văd pe Nicolae Ciucă în acea poziție, probabil că este un tip foarte bun și foarte ok în ceea ce privește profesia de unde provine dumnealui, fiind militar de carieră. De altfel știți foarte bine, interviul pe care l-am dat la dumneavoastră cu privire la drumul expres m-a surprins plăcut și văd că merge în continuare. Îmi plac lucrurile astea, dar ca președinte al României trebuie să fii un pic mai bătăios, mai cu atitudine. Opțiunea noastră pentru Consiliul Județean nu este o realitate și nici măcar o certitudine în momentul de față până nu se fac măsurătorile, dar totul depinde de Grig Chiroiu și modul în care se va mișca în perioada următoare, cât de vizibil va deveni și cât de tăios va fi în abordare. La fel, la Primăria orașului Râmnicu Vâlcea sunt doi candidați: Virgil Pîrvulescu și Mircia Gutău. Va fi care pe care, eu sau el. Cariera politică la unul dintre cei doi va înceta în anul 2024. 

Impact Real: Aveți mulți colegi loiali la filiala municipală, care v-au fost alături până acum. Pentru alegerile din anul viitor echipa va crește, sau vă veți baza tot pe aceeași oameni? 

Virgil PÎRVULESCU: Mulți dintre colegii mei au alte opțiuni, au alte direcții în care vor să meargă și direcții în care eu i-am încurajat pentru că știu că pot, știu că au capacitatea de a face lucrurile altfel și au înțeles ce trebuie făcut stând alături de mine în această echipă. Și la bine și la rău suntem împreună, cuvântul dat este cuvânt dat. Nu ai voie să înșeli omul, adică cetățeanul care te votează, iar unitatea nu vine din răsplată materială, ca să zic așa. Mă bucur dacă voi reuși să identific după ce voi câștiga Primăria Râmnicu Vâlcea oameni care să poată să-și depună aportul și experiența la dezvoltarea orașului. Sunt tineri foarte buni, avem și oameni cu experiență care vin alături de noi, oameni care vin din diferite domenii tehnice și asta mă bucură. Pe 28 aprilie vom realiza un program de aducere a tinerilor acasă și vom premia cele mai bune trei idei privind reconstrucția orașului. Mă interesează foarte mult ca tinerii să-și lase amprenta în oraș și se pot baza pe mine ca partener. Aceștia nu au fost niciodată ascultați și s-au simțit ai nimănui în oraș, de aceea avem un oraș cu o populație îmbătrânită.  

Impact Real: Primarul Mircia Gutău a început să fie prezent și pe TikTok. Având în vedere că se apropie alegerile, nu veți deschide și dumneavoastră un canal pentru votanții tineri? 

Virgil PÎRVULESCU: Să știți că acum și Liviu Dragnea și-a făcut cont de TikTok. Nu toată lumea dă bine pe TikTok, nu toată lumea dă bine pe YouTube. Este o maimuțăreală, ca să zic. Tot ce înseamnă canalele media unde ne putem promova vor fi accesate. Pregătim deja lucrul acesta cu echipa care mă ajută în tot ceea ce înseamnă imaginea mea publică. Lucrăm, dar în momentul de față ne amuzăm de ceea ce postează Mircia Gutău și ceilalți pe acolo. A jucat o viață întreagă pe dramaturgie și acum a trecut pe filme de dragoste, un rol cam complicat. 

Impact Real: Ce părere aveți dumneavoastră, sunteți pro sau contra pensii speciale pentru politicieni? 

Virgil PÎRVULESCU: Pe politician nu l-a obligat nimeni să intre în politică. Nici pe mine nu m-a obligat nimeni, deci atunci când discutăm despre pensiile speciale, acestea trebuie să fie pentru o anumită categorie care își pune la dispoziție libertatea sau viața pentru țară. Să fii politician este unul dintre cele mai simple joburi de pe piața muncii. N-ai venit în politică să faci bani, n-ai venit să-ți dezvolți afacerile familiei sau să construiești blocuri peste blocuri. În politică vii și faci ceva bun pentru comunitate, nu cu burta lipită de spate ca să te îmbogățești. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *