Unul ține de funcție, altul atacă | Membrii USR Vâlcea pornesc campania electorală în stiluri diferite

După scandalul intern, membrii partidului USR Vâlcea au început în forță eforturile pentru câștigarea voturilor în 2024. Liderii cei mai vizibili publicului, viceprimarul Andrei Gheorghiu și deputatul Lazăr Ion Marian, sunt cei mai vocali când vine vorba de opoziție sau reglementări la nivel național. Desigur, aceștia se pronunță în mare parte asupra problemelor din sfera națională, pentru că la nivel local, unul dintre aceștia și-ar putea pune în pericol funcția.

Cu privire la stilul fiecărui lider USR în parte, diferența este observabilă. De exemplu, Andrei Gheorghiu adoptă un discurs mai amical, parcă încercând să fie prieten cu toată lumea, inclusiv cu partidele din cealaltă tabără. Așa cum spuneam mai devreme, motivele sunt diverse, dar având o funcție politică și fiind înconjurat de oameni politici, are grijă la vorbele sale.

Puteți observa mai jos abordarea lui Gheorghiu când vine vorba de această perioadă.

Vacanța de Paște a luat sfârșit și ne întoarcem cu noi energii la școală și la grădiniță. În fiecare dimineață, pe drum, cu ele lângă mine, îmi amintesc de ce m-am apucat de politică, de ce ne luptăm să schimbăm ceva și pentru cine o facem. Ele sunt sursa mea de inspirație și motivație, și mă încurajează să dau tot ce am mai bun pentru ele și pentru comunitate.

Sunt mândru să fiu viceprimarul orașului Râmnicu Vâlcea și îmi doresc mereu să fiu un exemplu de lider pentru aceste două fete minunate.

Viceprimarul orașului Râmnicu Vâlcea, Andrei Gheorghiu

 

Pe de altă parte, deputatul Lazăr Ion Marian are un discurs chiar în antiteză, vorbind în mare parte din opoziție. Acest lucru îl împinge să privească liberalii și social-democrații ca pe niște dușmani politici, adoptând practic discursul oricărui membru USR. Desigur, acest tip de abordare câștigă voturi, dar în ce măsură? Este clar că există o mare diferență între un membru USR care ține cu orice preț de funcția câștigată la nivel local, având o miză, iar celălalt care așteaptă să se scurgă zilele de deputat poate „lovi” fără consecințe.

De exemplu, într-o ultimă postare, deputatul USR condamnă partidele PNL și PSD pentru deciziile din ultimul timp cu privire la Legile Educației. Mai mult, acesta spune că șefii partidelor au refuzat orice fel de discuție cu privire la acestea.

De parcă nu ar fi distrus deja suficient în această ţară, PSD şi PNL atentează din nou la educaţia copiilor noştri prin nişte legi ale educaţiei făcute „după ureche” şi ignorând toate criticile venite din partea societăţii civile, a părinţilor, profesorilor sau asociaţiilor de elevi. Practic, Guvernul PSD-PNL se crede mai deştept decât oricine şi vrea să modifice legile educaţiei după bunul plac, fără a ţine cont de părerile celor implicaţi şi afectaţi în mod direct de acestea!

Mai mult, PSD-PNL a refuzat inclusiv organizarea unei dezbateri serioase pe aceste legi atât de importante pentru viitorul copiilor noştri! În forma propusă de aceşti „specialişti” din Ministerul Educaţiei, şcoala românească îşi va continua decăderea, va alunga copiii şi profesorii din şcoli şi va pune în spatele părinţilor costuri suplimentare.

„România Educată” a preşedintelui Iohannis se dovedeşte încă o dată un mare eşec! Aceste legi nu reprezintă un progres, ci o stagnare şi chiar un regres pe alocuri. Este o reformă ratată, păstrând un învăţământ vechi şi rigid care îi ajută pe politicieni şi cei din funcţiile de conducere, nicidecum pe elevi şi părinţi.

Deputatul vâlcean USR, Lazăr Ion Marian

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *