Alicia Gogîrlă, pentru doi ani la SCM – Mama sa a făcut spectacol la Vâlcea, cu 20 de ani în urmă

La 20 de ani distanță după ce mama sa a jucat handbal la Oltchim, Alicia Gogîrlă va evolua și ea pentru actuala echipa din Râmnicu Vâlcea, SCM. Clubul vâlcean a anunțat astăzi transferul din vară al interului dreapta de la CSM București, pentru o perioadă de doi ani.

 Alicia a moștenit pasiunea de la mama sa, care i-a fost mulți ani antrenoare la juniori, la Rm. Vâlcea și Brașov. 

”Am văzut filmare, când mi-au tăiat moțul, primul lucru pe care l-am ales a fost mingea de handbal ” a povestit Alicia. Tânăra handbalistă joacă pe postul de inter dreapta și a mai evoluat la Corona Brașov și CSM București.

”Pune multă presiune pe ea”

Mama Aliciei, Simona Gogîrlă a avut o carieră impresionantă și a jucat la Oltchim, Krim Ljubljana, Itxako, Gyor, Rulmentul Brașov și Rapid. A strâns 130 de jocuri pentru națională, cu care a devenit vicecampioană mondială în 2005 și a fost golghetera Europeanului din 2000. Ca antrenoare, a pregătit pe Rapid, CSM Ploiești, HCM Rm. Vâlcea, SCM Craiova și Corona. 

”Când era mică, am dus-o cam la toate sporturile, era înaltă și alerga ca rățușca, ea a ales handbalul. I-a plăcut și cartea foarte mult, mă supără doar că pune multă presiune pe ea, asta nu e bine. dar este încă tânără. Are tot viitorul în față, important este să aibă încredere în ea. Trebuie să ia pas cu pas, pentru că vor veni și medaliile. Ea trebuie să fie doar Alicia și va ajunge unde trebuie, este o fată foarte muncitoare” și-a amintit fosta internațională.

”Vâlcea este casa mea”

Viitoarea jucătoare a echipei SCM Rm. Vâlcea este bucuroasă că va juca acasă. ”Mă bucur că voi face parte dintr-o echipă minunată și sunt sigură că vom avea rezultate foarte bune. Abia aștept  meciurile de acasă, alături de fanii minunați, care ne susține mereu. Mama mea a jucat pentru Oltchim, se poate spune că îi calc pe urme și sper să am aceleași performanțe, și de ce nu, chiar mai bune. Sunt fericită că vin înapoi acasă, cred că la Vâlcea pot să devin jucătoarea care mi-am dorit mult să fiu. Vâlcea este casa mea” a spus Alicia Gogîrlă, care este studentă la drept.

SCM Rm. Vâlcea le mai aduce din vară pe extrema stânga Nathalie Hagman (Nantes), extrema dreapta Anniken Wollik (Romerike Ravens), portarul Raluca Kelemen (Gloria Buzău), centrii Mia Zschocke (Storhamar), Rebeca Necula (CSM Slatina), interul dreapta Julia Maidhof (Bietigheim) și pivotul Natasa Ljepoja (Krim Ljubljana).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *