Ziua orașului Călimănești – 635 de ani de la prima atestarea documentară

Orașul Călimăneşti aniversează 635 de ani de când a fost atestat documentar în Hrisoavele emise de Cancelaria marelui domnitor Mircea cel Bătrân. Pentru a marca acest eveniment, în perioada 20-21 mai 2022, Primăria oraşului Călimăneşti organizează manifestări dedicate „Zilei oraşului Călimăneşti”

Primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, va tăiat sâmbătă, 20 mai,   panglica inaugurală a noului Centru Multifuncțional

Evenimentul va debuta sâmbătă, 20 mai,  cu inaugurarea Centrului Multifuncțional

Clădirea nou modernizată are destinația unui centru cultural afiliat Casei de Cultură, în cadrul căruia vor fi amenajate săli de artă şi ateliere de literatură, pictură, teatru sau muzică. Prin urmare,  finalizarea amenajării Centrului Multifuncțional înseamnă pentru Călimănești organizarea în acest edificiu a unei palete  largi de evenimente culturale, unul mai frumos decât celălalt. Locația va completea foarte bine zona de cultură călimăneşteană, alături de Casa de Cultură și biblioteca orăşenească. Trebuie să subliniem că, la Călimăneşti, în fiecare an se desfăşoară două tabere: una de teatru, iar cealaltă de pictură, fiind astfel nevoie de construirea acestor spaţii care să fie dedicate acestor tabere, şi nu numai.

Evenimentul dedicat „Zilei oraşului Călimăneşti” va continua cu ședința festivă a Consiliului Local Călimăneşti. Cu această ocazie se va conferi titlul de  “Cetățean de onoare al orașului Călimănești” domnului  doctor Constantin Dumitrescu

Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc prezentarea campaniei “Creștem cu energie oltenească!”, implementată la Călimănești de Comisia Europeană în parteneriat cu ADR SV Oltenia.

La Sfânta Mănăstire Cozia evenimentul va continua cu o slujbă de mulţumire şi de omagiere a acestui eveniment, în cadrul căreia primarul Florinel Constantinescu va acorda premii familiilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie.

Ziua Oraşul Călimăneşti va fi marcată prin lansare de carte “635 – Călimănești”, autor Fenia Driva.

Seara, de la orele 18.30, în Parcul Central Călimănești, va începe spectacolul propriu-zis, când pe scena 𝘁𝗲𝗮𝘁𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝘃𝗮𝗿ă “𝗙𝗹𝗼𝗿𝗶𝗻 𝗭𝗮𝗺𝗳𝗶𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂” va urca Trupa Spam, urmată de un concert susținut de Aurel Tămaș şi Rock-latin Bosquito.

Duminică, 21 mai, petrecerea continuă cu un concert susţinut de trupele: ”Nu face nimic”,  ”Antract” și ”Proconsul”. Zilele oraşului Călimăneşti se vor încheia, ca în fiecare an, cu un superb foc de artificii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *