Primarul Ionel Vlădulescu continuă seria investițiilor masive

Pentru că are de rezolvat un portofoliu destul de însemnat de investiții, iar alocarea fondurilor europene sau guvernamentale se lasă de prea multă vreme așteptată, primarul localității Budești, Ionel Vlădulescu, sătul de promisiuni și ajuns la capătul răbdărilor nu a mai așteptat după finanțări, a dat startul lucrărilor pentru o parte din seria investițiilor masive. Astfel că, în localitate sunt în plină execuție lucrările pentru înființarea rețelei de gaze naturale și nu cu ajutorul vreunei finanțări, ci cu bani de la bugetul local. Tot cu bani din bugetul local se reamenajează baza sportivă, continuă modernizarea infrastructurii rutiere, de sănătate și de învățământ și se înlocuiesc lămpile stradale de pe stâlpii de iluminat cu lămpi economice pe LED: 

 „Din întreg portofoliul de proiecte pe care îl avem finanțat cu bani europeni sau guvernamentali și pentru care inclusiv s-au semnat contractele de finanțare, fiind în așteptare de prea multă vreme, pentru nici o lucrare nu s-a dat startul lucrărilor. Într-o astfel de situație nu mai putem aștepta după finanțări, așa că, în funcție de resursele bugetare, am început o parte din seria investițiilor masive. Este un efort maxim, însă investițiile acestea sunt proiectate pe o perioadă mai lungă de timp. Prin urmare, cu bani din bugetul local se lucrează la înființarea rețelei de gaze, se reamenajează baza sportivă, continuă asfaltarea drumurilor comunale și se înlocuiesc lămpile stradale”, a precizat primarul localității Budești, Ionel Vlădulescu.

Primarul speră că foarte curând vor începe lucrările prinse la finanțare prin PNI Anghel Saligny pentru înființarea rețelei de canalizare în satele Linia și Racovița. Tot pentru o alocare a fondurilor cât mare rapidă, administrația locală va depune la Ministerul Dezvoltării în această perioadă documentația pentru semnarea contractului privind modernizarea a 4,3 kilometri de drumuri de interes local în zonele unde se introduce rețeaua de gaze. La Compania Națională de Investiții este depus și proiectul pentru construirea dispensarului din centrul localității și a unei săli de sport. Mai mult, pentru accesarea fondurilor europene administrația locală pregătește documentația pentru construirea din temelii a unei noi grădinițe cu program normal în satul Bârsești și modernizarea școlii în aceeași zonă.

Primarul localităţii Budeşti, Ionel Vlădulescu: „Proiectul acesta este un mare eșec și o mare pierdere pentru județul Vâlcea” 

Faptul că proiectul finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare bate pasul pe loc de foarte mult timp îl nemulţumeşte pe primarul localității Budești, dar şi pe sătenii obosiţi de atâtea promisiuni. Ionel Vlădulescu a realizat multe proiecte în mandatele de primar şi viceprimar pentru localitatea pe care o administrează, dar se arată dezamăgit de fiecare dată când vine vorba despre acest proiect prins în master planul judeţului, fiindcă nu a reuşit, după 10 ani de așteptare, să-şi vadă încă visul împlinit: acela ca întreaga sa localitate să beneficieze de reţea de canalizare. În opinia sa, apa şi canalizarea sunt utilităţi minime, necesare pentru comunitate, care depind foarte mult de acest proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare: 

„În acest mare proiect al judeţului, localitatea Budeşti este prinsă cu proiectul de canalizare pe o lungime de 27 de kilometri în primul lot. Din păcate noi tot la nivelul de speranță suntem. Nu știu care va fi situația, însă, din punctul meu de vedere, proiectul acesta este un mare eșec și o mare pierdere pentru județul Vâlcea. Au fost zeci de ședințe și întâlniri în toți acești ani, de fiecare dată ni s-au adus numai promisiuni. Proiectul acesta este o cămașă prea mare pentru unii și cu pierdere pentru UAT-uri. Fac această precizare fiindcă localitățile prinse în acest proiect aveau astăzi sisteme de canalizare și apă”, a precizat primarul localităţii Budeşti, Ionel Vlădulescu.

Primarii celor 36 de localității prinse în acest mare proiect al județului sunt supărați fiindcă, după 30 de ani de la Revoluţie, astăzi, în mare parte, sate întregi sunt în continuare fără canalizare şi apă.

Cel mai grav lucru este că oamenii din respectivele zone sunt la mila ploii fiindcă sunt perioade, indiferent de anotimp când nu plouă deloc şi, din cauza secetei, apa care izvorăşte câte puţin peste noapte în fântânile din sate este cu nisip şi argilă. Puşi într-o astfel de situaţie, bieţii oameni sunt nevoiţi să aducă apă de băut de la distanţe destul de mari sau, cei care îşi mai permit, cumpără apă îmbuteliată de la magazinul din sat.

În consecinţă, fântânile din localitate sunt secate în mare parte, iar cel mai grav este faptul că oamenii se plâng că sunt perioade din an când nu au apă pentru consum şi nici pentru animalele din curte. 

Primăriile nu au fonduri pentru a construi în sate puţuri de mare adâncime sau o reţea de apă. 

Într-o astfel de situaţie nimeni nu face nimic, de ani buni statul dă din umeri nepăsător sau se face că nu vede.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *